Acasă Local Gorj Viscolul le-a dat bătăi de cap drumarilor

Viscolul le-a dat bătăi de cap drumarilor

-

Utilajele au înfruntat vremea potrivnică
Utilajele au înfruntat vremea potrivnică

Drumarii au înfruntat ieri vântul puternic şi chiar viscolul pentru a deszăpezi şoselele din Gorj. Cele mai multe bătăi de cap le-au avut şoferii utilajelor care au acţionat în zona montană şi submontană: Rânca, Defileul Jiului, Dealul Bujorăscu sau zona Godeanu. Cele mai dificile intervenţii ale utilajelor de deszăpezire au fost la Rânca. Aici a fost viscol puternic, iar drumarilor le-a fost dificil să mai înainteze cu utilajele de deszăpezire. O soartă similară au avut şi turiștii care au petrecut Sărbătorile la Rânca și ieri s-au hotărât să plece spre casă. Din cauza vizibilităţii reduse, câteva maşini au ieşit de pe carosabil şi au ajuns în şanţul de pe marginea drumului naţional care face legătura între oraşul Novaci şi zona pensiunilor din Rânca.

Ajutaţi de drumari să coboare

Din fericire, nu au existat accidente sau evenimente care să fi pus viaţa participanţilor la trafic în pericol. Reprezentanţii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale au condus maşinile care coborau din Rânca până în zone sigure, unde vântul nu mai bătea cu putere. Angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj au acţionat ieri cu 29 de utilaje şi au răspândit 71 de tone de material antiderapant pe DN 6B, DN 66, DN 67, DN 67B, DN 67C şi DN 67D, astfel încât traficul rutier să se desfăşoare în condiţii cât de cât bune şi să nu existe drumuri blocate. Dacă vremea se va înrăutăţi, drumarii iau în calcul închiderea temporară a unor tronsoane de drum. Condiţii grele de intervenţie la deszăpezire au fost şi în Defileul Jiului, pe tronsonul Lainici – Petroşani. Aici, zăpada a fost viscolită, iar vizibilitatea a fost redusă ca urmare a vântului puternic. De menţinerea carosabilului în condiţii corespunzătoare pe timp de iarnă se ocupă constructorul spaniol şi o societate din Gorj care au câştigat contractul de modernizare a şoselei. Conform acestuia, constructorul este obligat să asigure şi lucrările de deszăpezire, până la predarea drumului către beneficiar, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.