20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Un bărbat şi-a pierdut viaţa la Fântâna Domnească

Mehedinţi: Un bărbat şi-a pierdut viaţa la Fântâna Domnească

Sfârşitul anului 2014 şi începutul anului 2015 s-au dovedit a fi încărcate de incendii în judeţul Mehedinţi.
Numai în ultimele cinci zile, pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit pentru stingerea a 11 incendii, nouă dintre acestea manifestându-se la locuinţe cetăţeneşti, în localităţile Valea Anilor (comuna Corlăţel), Cotoroaia (comuna Voloiac), Izimşa (comuna Obârşia de Câmp), Comanda, Fântâna Domnească(comuna Prunişor), Strehaia, Orşova şi  Drobeta Turnu Severin. Serviciul SMURD din cadrul I.S.U. ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 41 urgenţe medicale.
Cauzele ce au determinat izbucnirea incendiilor la locuinţe au fost determinate atât coşurile de evacuare a fumului necurăţate sau neprotejate faţă de materialele combustibile din jur, cât şi de sistemele de încălzire neizolate sau neamplasate corespunzător, dar şi de crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor de generare a incendiilor. Datorită intervenţiei pompierilor profesionişti, locuinţele cetăţenilor au fost salvate.

Din nefericire, ca urmare a izbucnirii unui incendiu, în data de 3 ianuarie, într-o casă de locuit din localitatea Fântâna Domnească (Prunişor), un bărbat, de 49 de ani, a fost găsit, inconştient, într-o încăpere alăturată celei în care se manifesta incendiul, de către pompierii sosiţi la locul evenimentului. Incendiul a cuprins mobilierul şi materialele textile dintr-o cameră a casei de locuit şi a fost stins înainte de a se extinde la întreaga casă. În încercarea de a-l salva pe acel bărbat, paramedicii SMURD au efectuat manevre de resuscitare până la sosirea echipajului SAJ cu medic, care a constatat decesul (intoxicaţie cu monoxid de carbon). În acest caz, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Seara trecută, la ora 19.33, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, au intervenit, în municipiu, pe str. M. Kogălniceanu, nr. 8, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament.  La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta într-o cameră a apartamentului, iar casa scării era inundată de fum. Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea acestuia. Incendiul a cuprins mobilierul, o uşă din lemn şi o cantitate importantă de materiale textile, depozitate într-o cameră a apartamentului. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condiţiilor de a genera incendiul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS