Acasă Local Gorj Gorj: S-a dublat numărul celor care primesc alimente gratuit de la UE

Gorj: S-a dublat numărul celor care primesc alimente gratuit de la UE

-

Numărul beneficiarilor din Târgu Jiu de alimente gratuite de la Uniunea Europeană s-a dublat. Autorităţile locale au inclus pe lista iniţială şi alte categorii defavorizate de persoane, în special familii cu posibilităţi materiale reduse. Astfel, dacă la finalulanului trecut pe lista de beneficiari ai alimentelor acordate gratuit de Uniunea Europeană se aflau 6.129 de persoane, în prezent numărul acestora depăşeşte 10.000. Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a declarat că au fost întocmite liste suplimentare de către Direcţia Publică de Asistenţă Socială pentru beneficiarii apăruţi în plus faţă de lista originală. Astfel, cu tot cu listele suplimentare numărul beneficiarilor de alimente gratuite depăşeşte 10.000. Până în prezent, au primit pachetele cu alimente de bază peste 3.400 de persoane.

Distribuire pe bază de programare

Conform Laviniei Truşcă, diferenţa de pachete urmează să fie distribuită în perioada următoare, în baza unor programări realizate în prealabil. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Târgu Jiu au împărţit şi numere de ordine pentru a evita aglomeraţia din sălile cantinei de ajutor social: „Cu tot cu listele suplimentare s-a ajuns la 10.000 de persoane. Sunt cei 6.129 de beneficiari care au primit cuponul prin poştă, dar s-au mai adăugat şi alte categorii care au posibilităţi materiale reduse şi sunt şi l ajutor social sau la cantina unde se serveşte masa de către cei fără venit. Pentru ei s-au făcut liste suplimentare. Alimentele au venit în tranşe şi s-au distribuit către beneficiari, în baza programărilor. În total vor fi împărţite 20.000 de pachete, câte două pentru fiecare beneficiar. Nu e nevoie să vină toată lumea să se înghesuie la cantină. Sunt programări şi cine are dreptul la pachetele cu alimente le va primi. Condiţia este să se prezinte să le ridice.”, a precizat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.


Editor: Anca Dumitraşcu

 

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.