(Foto: cugetliber.ro)
(Foto: cugetliber.ro)
(Foto: cugetliber.ro)

Primăria municipiului Slatina a introdus în proiecţia bugetară pentru anul 2015 realizarea mai multor intersecţii cu sensuri giratorii, în puncte cu aglomeraţie rutieră din oraş, informează Gazeta Nouă. După ce amenajarea unor giratorii în zonele cu trafic intens s-a dovedit o soluţie bună pentru circulaţia rutieră din Slatina, anul viitor vor fi amenajate cel puţin trei astfel de intersecţii. „Vor fi sensuri giratorii la intersecţia străzilor Tunari şi A.I. Cuza, la cea a străzii Ecaterina Teodoroiu cu străzile Cuza Vodă şi Tunari, dar şi în zona spitalului”, a precizat Minel Prina, primarul Slatinei.

Edilul a explicat că sensurile giratorii au fost convenite şi cu slătinenii, în cadrul consultărilor desfăşurate de-a lungul lunii octombrie. În cadrul acestor întâlniri, însă, oamenii n-au fost de acord cu implementarea circulaţiei cu sens unic pe mai multe străzi din municipiu. „S-a aprobat studiul de trafic, însă doar parţial pentru că, în urma dezbaterilor pe care le-am avut cu cetăţenii, au existat foarte multe interpelări şi am zis că ar fi bine să mai analizăm o dată. Spre exemplu, n-am reuşit schimbarea sensului pe strada Unirii. De asemenea, n-am mai introdus sensuri unice în cartierul Steaua, pe Elena Doamna şi pe strada Plevnei. Deocamdată, aceste sensuri unice sunt suspendate”, a spus Prina.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.