Acasă Local Gorj Şomerii au început să refuze locurile de muncă

Şomerii au început să refuze locurile de muncă

-

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a oferit, în ultima perioadă, zeci de locuri de muncă, însă există şomeri care şi-au permis să le refuze. Potrivit lui Romeo Chiriac, în ultima săptămână, trei persoane care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au refuzat locurile de muncă puse la dispoziţie de AJOFM. Instituţia a luat măsura de a sista acordarea indemnizaţiei. „În ultimul timp am avut locuri de muncă pe diferite meserii. Am emis repartiţii la mai multe persoane şi am avut surpriza ca trei dintre şomeri să refuze oferta. Am procedat conform legii şi am dispus încetarea acordării indemnizaţiei de şomaj“, a declarat Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.
Conform conducerii AJOFM Gorj, şomerii reuşesc prin diferite mijloace să îşi prelungească perioada de şomaj. Mulţi dintre ei intră în concediu medical: „În total, în primele zece luni ale acestui an avem 1.535 de persoane care au beneficiat de 2.190 de concedii medicale. Defalcat, ar fi peste 1.700 pe boală obişnuită, 144 pe neoplazii şi TBC, 263 sarcină şi lăuzie şi şase pe îngrijire copil bolnav. Suma achitată în toată această perioadă pentru concedii medicale este de 617.090 de lei“, a mai spus Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Persoanele care beneficiază de ajutor de şomaj şi intră în concediu medical pentru a primi în continuare ajutorul de la stat prezintă acte medicale corespunzătoare bolii de care suferă. Reprezentanţii AJOFM Gorj consideră că, în anumite situaţii, se impune verificarea actelor medicale, pentru că nu toţi şomerii ar suferi de bolile respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Nu vă închideţi în carapace, indiferent de probleme. Contactul cu prietenii sau colegii vă poate scoate din starea emotivă. În plus,...