(Foto: tion.ro)
(Foto: tion.ro)
(Foto: tion.ro)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt mai primeşte în această lună aproximativ 17.000 de doze de vaccin antigripal, informează Eveniment de Olt. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, din prima tranşă de vaccinuri au fost imunizate mare parte din persoanele aflate în grupele la risc. „În prima săptămână de desfăşurare a campaniei de vaccinare antigripală, din cele 6.175 doze de vaccin gripal primite din achiziţia Ministerului Sănătăţii s-au realizat 1.723 doze, după cum urmează: grupa de risc 1 – persoane cu afecţiuni cronice – 436 de doze, grupa de risc 2 gravide – şase doze, grupa de risc 3 – personal medical – 436 de doze, grupa de risc 4 – persoane instituţionalizate – patru doze, grupa de risc 5 – persoane de peste 65 ani – 841 de doze. În prima decadă a lunii decembrie vor mai intra încă 16.790 doze de vaccin gripal în depozitul antiepidemic al DSP Olt, pentru vaccinarea grupelor populaţionale considerate la risc de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, a precizat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

În ceea ce priveşte situaţia îmbolnăvirilor, în ultima săptămână a lunii noiembrie s-au înregistrat 1.208 infecţii respiratorii acute, din care 69 au necesitat internare, şi 567 pneumonii, în 150 de cazuri fiind nevoie de internare în spital. Potrivit reprezentanţilor DSP Olt, în judeţ frecvenţa îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi severitatea îmbolnăvirilor, exprimată prin gradul de spitalizare, au înregistrat o uşoară tendinţă de creştere faţă de săptămâna precedentă.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.