6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncercată de boală la numai două zile de viață

Încercată de boală la numai două zile de viață

Copila trebuie operată în Italia pentru reconstruirea esofagului, iar costurile intervenției chirurgicale ajung la 10.000 de euro.
Copila trebuie operată în Italia pentru reconstruirea esofagului, iar costurile intervenției chirurgicale ajung la 10.000 de euro.

La numai două zile de viață, micuței Ambra i-a fost scos capătul superior al esofagului. Acum are două luni și un diagnostic cutremurător: atrezie de esofag, hidronefroză bilaterală și extrasistole la inimă. Micuța poate fi operată doar în Italia, dar costurile intervenției ajung la 10.000 de euro, o sumă mult prea mare pentru familia sa.

Cel mai fericit moment din viața familiei Chirculescu, nașterea micuței Ambra, a devenit după numai câteva minute un coșmar. Viața Ambrei a luat o întorsătură neașteptată când, la numai cinci minute de la naștere, părea să aibă mari probleme de sănătate. După numai două zile de viață, micuța a fost trimisă la București cu diagnosticul stabilit încă de la Craiova: atrezie de esofag, hidronefroză bilaterală și extrasistole la inimă. Vestea că micuța lor este grav bolnavă a căzut ca un blestem peste familia Chirculescu. „Făceam ecografe din trei în trei săptămâni și sarcina părea normală. Singura problemă a apărut în luna a șaptea, când doctorii au văzut că fetița mea avea un rinichi mai mare decât celălalt. Însă, nu s-au îngrijorat, ba mai mult, au spus că această problemă se va rezolva imediat după ce se va naște“, a spus Parmena, mama copilei.

Operată la numai două zile de viață

Boala fetiței le-a năruit toate visele tinerilor părinți. După numai două zile de la naștere, ea a trebuit dusă la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu“ din București. Acolo i s-a făcut o primă intervenție. I s-a introdus un tub în stomac, prin care copila este hrănită cu ajutorul unei seringi. Intervenția chirurgicală a constat în scoaterea capătului superior al esofagului de pe partea stângă a gâtului, pe unde se poate elimina saliva. „Eu am rămas în spital pentru că nu m-au lăsat să plec la București. Am făcut cezariană și medicii au considerat că sunt prea slăbită ca să ies atunci din spital. Ambra a fost transportată la București cu un elicopter SMURD, iar tatăl ei a plecat după ea cu mașina. După ce au operat-o, a rămas la Terapie Intensivă timp de trei săptămâni“, a povestit Parmena. Rămasă în spital la Craiova, tânăra mămică se ruga zi și noapte ca Dumnezeu să facă o minune și să aibă grijă de lumina ochilor ei. „După două săptămâni, i-am văzut pentru prima dată ochișorii și emoția pe care am trăit-o este greu de pus în cuvinte. Numai o mamă poate ști ce înseamnă să îți vezi și să îți atingi propriul copil. Îmi era frică să pun mâna pe ea ca nu cumva să o rănesc. Era atât de fragilă și în același timp, eroina noastră. Dacă Dumnezeu a făcut-o să treacă prin atâtea încercări grele și micuța noastră a supraviețuit, noi suntem optimiști și înseamnă că ceva bun este păstrat și pentru ea“, susține femeia, plină de nădejdea că fetița va putea avea un viitor strălucit în față.

10.000 de euro costă operația din Italia

Operația pe care micuța a suferit-o la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu“ din București a fost doar un prim pas în salvarea acesteia. Copila trebuie să mai treacă printr-o altă intervenție chirurgicală care constă în reconstruirea esofagului. În privința acestei operații, medicii din România nu le dau prea mari speranțe părinților. În spitalele de la noi din țară, malformația de care suferă micuța Ambra se poate opera numai după ce aceasta împlinește vârsta de un an. Ceea ce înseamnă că părinții nu au mai stat pe gânduri și au căutat alte oportunități de a-și face copilul bine. Șansa ca Ambra să fie un copil normal este într-un spital din Italia. „Operația se va realiza în Italia, unde se va reconstrui esofagul prin alongație, adică prin tragerea de cele două capete ale esofagului, în câteva intervenții“, susțin părinții fetei. Costurile operației și ale recuperării ajung la 10.000 de euro, o sumă colosală pentru familia Chirculescu.

APEL UMANITAR

Pentru că părinții nu își permit operația din Italia, copila are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Cei care vor să o ajute pe Ambra să câștige lupta cu boala pot face donații în contul deschis la BRD, pe numele tatălui, Chirculescu Ionuț Cristian:
în lei: RO06BRDE290SV52477882900.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS