12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSiguri că votul lor contează

Siguri că votul lor contează

Oamenii din mediul rural au votat încă de la primele ore ale dimineții. Locuri de muncă în țară și pensii cât mai mari sunt principalele așteptări pe care cetățenii doljeni le au de la viitorul președinte al României.

Localnicii din Malu Mare, Teasc, Rojiște, Sadova și Ghindeni au ieșit din casă încă de dimineață să își exercite dreptul la vot. Bătrânii își doresc pensii mari de la noul președinte. „Să ne mărească și nouă pensiile și s-o ducem mai bine, de aia votăm“, spun câteva femei care ies din secțiile de votare. Oamenii din satele doljene vor un președinte mai bun. „Votez pentru binele țării noastre. Nu am pensie, nu am ajutor, nu am tichete de alimente și am făcut cinci copii pe care nu am cu ce să-i cresc. Ei nu lucrează că nu au unde. Să se făcă locuri de muncă pentru tinerii ăștia și nouă să ne mărească pensiile ca să avem din ce să trăim“, a spus Ștefana Budrea. Împovărați de treburile gospodărești și fără pic de ajutor din partea copiilor care au plecat din țară pentru un trai mai bun, sătenii vor de la noul președinte locuri de muncă pentru generația tânără. „Votăm ca să aibă și copiii ăștia un viitor pe pământ, să fie bine în țara asta. Să poată munci în România și să îi avem aproape la bătrânețe“, spune o femeie de 72 de ani.

„Merg la vot până pun mâinile pe piept“

Pe Maria Mircescu, din satul doljean Toceni, nici vremea urâtă, nici cei 91 de ani pe care îi are nu au împiedicat-o să vină pe jos la secția de votare de care aparține: „Am 91 de ani și o să merg la vot până pun mâinile pe piept. Un președinte bun trebuie să ne mărească pensiile și să le dea locuri de muncă tinerilor. Păi, pe vremea lui Ceaușescu, toată lumea avea un loc de muncă sigur. Acum toți termină facultăți și după aceea stau acasă pe marginea șanțului“.
Și la Piscul Sadovei, oamenii au ieșit la vot pentru un președinte „mai bun și mai calculat“, susține Maria Bucur. Femeia adaugă și faptul că noul conducător al țării trebuie să fie „mai disciplinat, nu ca ăștia care au fost până acum la putere. Dacă nici anul ăsta nu se rezolvă nimic, nici că mai vin la vot. Ce e la noi în țară nu e la nimeni. Copiii noștri pleacă prin străinătate și noi stăm pe aici cu pensii de nimic“.

„Vrem ca țara asta să aibă încredere în tineri“

În timp ce la secţiilede votare din Malu Mare, Rojiște, Teasc și Toceni predomină oamenii trecuți de prima tinerețe ce merg în liniște să voteze, în Ghindeni sunt foarte mulți tineri la secția de votare din sat. Aceștia consideră că votul lor este important pentru următorii cinci ani. Însoțiți de prieteni ori de familie, tinerii intră hotărâți în secția de votare știind clar ce vor de la conducerea României. „Vrem ca țara asta să aibă încredere în tineri și să ne ofere multe locuri de muncă. Sunt sigur că președintele pe care eu l-am votat va reuși să schimbe ceva“, spune Marius Pârvu. „Am venit la vot pentru că vrem o schimbare. Vrem un viitor mai bun, mai multe locuri de muncă pentru tineri, taxe mai puține, să mai scadă impozitele și să crească economia“, susține Florin Trănculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS