3.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarul din comuna Leu, Iulian Cristescu, amenință un alegător: Regulați-i pe ăștia care nu votează Victor Ponta! Vă dau ordin io și vă dau și voie!

Primarul din comuna Leu, Iulian Cristescu, amenință un alegător: Regulați-i pe ăștia care nu votează Victor Ponta! Vă dau ordin io și vă dau și voie!

Primarul PSD din comuna Leu, Iulian Cristescu, recidivează. După ce a fost filmat lovindu-l în gură cu pumnul stâng pe un membru ACL pe una dintre străzile din comună, Cristescu a fost înregistrat pe 29 octombrie de un locuitor din Leu în timp ce-l amenință pe acesta și familia lui că le va da foc la casă să ardă ca șobolanii dacă nu votează cu Victor Ponta și că va pune niște „șoimăniți să-i reguleze“ pe toți cei care nu votează cu Ponta. Cristescu se laudă că el este stăpânul comunei și că nimic nu se întâmplă fără să știe el. În ciuda evidențelor, primarul a replicat spunând că cineva se ocupă de vocea lui, un „primar necăjit, ars de vânturi și ploi“, și că a fost răgușit.

O înregistrare audio trimisă GdS prezintă modul în care primarul din comuna Leu, Iulian Cristescu, îi terorizează pe cei care au alte opinii politice decât cele ale PSD, partidul pe listele căruia a fost ales în fruntea comunei în 2012. Cristescu a încercat să-i „bage mințile în cap“ unui tânăr din Leu, Mihai Zamfir, al cărui tată face campanie împotriva primarului și a PSD, spunându-i că, dacă nu-și convinge tatăl să se potolească, vor avea cu toții de suferit. Discuția dintre cei doi, înregistrată de tânăr cu telefonul mobil, a avut loc pe o stradă din Leu. La început, primarul îl ia cu binișorul pe Mihai Zamfir, se laudă că a primit 500.000 de lei de la Liviu Dragnea pentru asfaltarea unei străzi și îi cere să nu-și bată joc de comună votând împotriva lui Ponta, atâta timp cât el, ca primar, se zbate pentru binele comunei. Ca să fie mai convingător, Cristescu îl trimite pe unul dintre oamenii lui să aducă mai multe fotografii cu investițiile din comună. Apoi trece la atac. „Ascultă-mă, domn’e! Deci, dacă vreți să votați Iohannis, vă pun mașină la dispoziție, vă dau și câte o bere, dar vă duceți și votați la Castranova. Nu vă bateți joc acum de comuna Leu când are nevoie de unitate, să demonstreze că merită banii pe care i-a adus Iulian Cristescu cu greu, să facă asfalt“, amenință primarul. Apoi se laudă cu ceea ce s-a întâmplat pe 28 octombrie, atunci când l-a lovit cu pumnul în gură pe un membru ACL, Isidor Răducea. Incidentul a fost filmat, Răducea a depus plângere penală, dar Cristescu a negat că l-a lovit spunând că a intervenit să calmeze spiritele. „Deci, fii atent aici! Aseară a venit Sido ăsta și le-a luat în barbă. Înțelegi, în barbă, Sido, un nenorocit. Și o să le ia în continuare. Și o să am oameni aicea care vă spun: dacă veniți și votați Iohannis la Leu, eu personal, voi mai lucrați cu mine un mandat, dacă voi vrea eu, și de-asta vă cer eu, știu că nu pot să vă oblig, că e democrație, există cultură, există posibilitate de exprimare a omului“, îi spune primarul lui Mihai Zamfir.

Cristescu: Dacă trimit pe unu și vă dă foc ca la șobolani într-o noapte, ce zici?

Îi arată apoi mai multe mesaje de susținere din partea unor cântăreți de muzică populară și trece direct la amenințări. „Numai voi nu mă vedeți, mă. Bă, puneți, mă, mâna, regulați-i! Regulați-i, dar aduceți alții! Fii atent, aicea, știi ce facem? Aducem alții, îi oprim colo și puneți mâna și regulați-i pe ăștia care nu votează Victor Ponta! Vă dau ordin io și vă dau și voie. Ai înțeles?“, tună Cristescu. Amenințările alternează cu tonul părintesc. „Bă, tu ești un băiat tânăr. De ce vrei tu să fii ratatul societății din cauza lui nea Ion, care vrea să se certe cu mine și nu are motiv? Când eu i-am făcut toate mofturile lui? Ești tânăr, mă! Păcat de vârsta și sănătatea ta, pentru că tu trebuie să fii într-un alt mediu, undeva săltat. Tu știi că eu am făcut birou notarial în comună? Tu știi că eu am angajat o fată din comuna asta, necăjită, dar foarte deșteaptă? Tu știi că am angajat oameni tineri și merg cu tinerii și susținem comuna? De ce, domn’e?“, după care atacă: „Păi, bă, vrei să-ți spun ceva? Uite cu doi martori colea șa. Dacă trimet unii care sunt prieteni cu mine, bă eu am fost la Dragnea, am luat cinci miliarde alaltăieri și puteți să mă înregistrați, ce vreți, dacă trimit pe unu și vă dă foc ca la șobolani într-o noapte, ce zici? E bine?“. Amenințările continuă: „Să fiu al dracu dacă nu aduc di colo niște șoimăniți de s-or uita la voi. Știi ce, vă elimin din societatea asta. Îmi propun să vă elimin. Nimeni nu mai are curajul în comuna asta, Antonie (fostul primar – n.r.) s-o băgat sub plapumă, Mendea n-a ieșit, a venit Sido aseară și le-a luat în barbă. Ai văzut, bă? Nu mi-e frică. Aici e comuna mea, eu sunt primar. Dacă se balegă un cal, eu trebuie să știu al cui cal a fost și de ce s-a bălegat aici“, spune primarul.
Iulian Cristescu folosește iar tonul împăciuitor: „Domn’e, se pot îndrepta lucrurile. Poți să vii acolo să votezi cum merge toată lumea. Ai o mamă…“. spune el. Mihai Zamfir îl contrează: „Nu aveți de unde să știți. Votul e secret“. „Mă, băiatule, știm care sunt dracii. Dracii sunt câțiva. Iar șeful dracilor în Leu este tac-tu. Iar tu, copile, tată, nu ai nici un viitor. O să vezi, o să-ți cauzeze“, aruncă primarul o ultimă amenințare. Se urcă apoi grăbit în mașină și pleacă.

Cristescu: Cineva se ocupă de vocea mea. Am fost răgușit zilele astea

Întrebat despre înregistrare, Iulian Cristescu a spus că nu știe despre existența ei. „Cine, eu? Nu știu, domn’e, că există așa ceva, în sensul că cineva se ocupă cu vocea mea. Eu probabil am fost mai răgușit zilele astea, ca să glumesc. Prea multă atenție pe un primar necăjit, ars de vânturi și de ploi. Deci, nu este nici o problemă. Eu sunt încă în forță și multă energie. Am o deschidere totală și știți bine că, pentru mine, transparența a fost extraordinară. Cel mai important, eu cu presa am câștigat, să lăsăm deschiderea. Presa să reflecte toată starea de fapt. Eu știu, el m-a salutat. Ieri sau alatăieri, m-a salutat. Coboram undeva panta către sat și chiar l-am invitat să coboare cu mine. Leul a fost debranșat de la realitate datorită unor persoane care l-au condus împreună cu cei care acum s-au unit în cuget și simțiri. Nimic nu este adevărat. Eu am arătat ce înseamnă asfaltul. Sunt chestiuni care, vă spun, nu ne fac cinste, ne pun în derizoriu, în lumină proastă. Eu încerc cu acțiunile culturale de calitate ireproșabilă. Din priviri m-am înțeles cu leovenii. Aceste persoane răutăcioase nu suportă să fie lucrurile bine făcute în comună. Sunt exigent la primărie, pentru mine exigența este exact ce am învățat la CFR, unde am lucrat și, fiind fost ceferist, doresc să fie disciplină în comună“, a explicat Cristescu.
În urma înregistrării audio, tatăl lui Mihai Zamfir, Ion, a depus plângere penală împotriva lui Iulian Cristescu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pe data de 30 octombrie, deoarece s-a simțit amenințat cu moartea. Parchetul a confirmat depunerea plângerii și a precizat că plângerea a fost trimisă Poliției Municipiului Craiova pentru a efectua verificări și cercetări.

Pumnu’ meu minte nu are

Cu o seară înainte de a fi înregistrat cu telefonul mobil amenințându-l pe Mihai Zamfir, primarul Iulian Cristescu a fost filmat în timp ce îl lovește cu pumnul stâng în gură pe Isidor Răducea de la ACL. Răducea a spus că împărțea pliante și fluturași în comună când, la un moment dat, a fost înconjurat și agresat de o echipă de membri PSD. „Ne-au înjurat, ne-au îmbrâncit, pe mine m-au agresat primarul și un bărbat cu geacă roșie. Primarul m-a lovit cu pumnul în gură, iar celălalt, cu pumnul la coaste. Polițistul era depășit de situație. Am scos certificat medico-legal“, declara atunci Răducea.
Ca și acum, primarul a negat. „Acel om trebuie să-mi mulțumească pentru faptul că eu am fost prezent acolo și că, de fapt, am venit ultimul la acel incident. Nu l-am lovit. Nu a fost lovit. Eu am intervenit ca să nu fie bătut de oamenii din comună“, spunea primarul.

 

Înregistrarea integrală a discuției în care primarul amenință cu moartea

Primar: Nea Mărine, asfalt de la primărie până la dispensarul veterinar. Acum am luat banii de la Dragnea. De-asta mă zbat pentru prosperitatea comunei Leu.
Mihai Zamfir: Sper să fie important.
Primar: Știi care e cel mai important?
M.Z.: Vă ascult
Primar: Te rog eu să votezi Victor Ponta.
M.Z.: Eu vă înțeleg, dar fiecare cu mentalitatea lui.
Primar: Ascultă-mă, domn’e. Deci, dacă vreți să votați Iohannis, vă pun mașină la dispoziție, vă dau și câte o bere, dar vă duceți și votați la Castranova. Nu vă bateți joc acum de comuna Leu când are nevoie de unitate, să demonstreze că merită banii pe care i-a adus Iulian Cristescu cu greu, să facă asfalt. Colo îți place, băi, biserica? (Către cineva – Du-te și ia repede pozele alea di colo de la mine din mașină. Vezi că sunt într-un plic, adu-le încoace să le vadă omul ăsta). Deci, fii atent aici. Aseară a venit Sido ăsta și le-a luat în barbă. Înțelegi, în barbă, Sido, un nenorocit. Și o să le ia în continuare. Și o să am oameni aicea care vă spun: dacă veniți și votați Iohannis la Leu, eu personal, voi mai lucrați cu mine un mandat, dacă voi vrea eu (către celălalt: adu-le încoace, că el e om de biserică, să le vadă și el) și de-asta vă cer eu, știu că nu pot să vă oblig, că e democrație, există cultură, există posibilitate de exprimare a omului. Domn’e, deci uite aici. Un om, deci Buzuceanu, a dat în ziua de alegeri niște poze. Uite, îți place?
M.Z.: Posibil să fie la părintele Mitrache.
Primar: Părintele Mitrache are niște porcării pe aici, niște tâmpenii, nu am nimic cu el . Uite, gard făcut de mine, pune mâna pe ea, că nu mușcă. Ce scrie aicea? Un loc unde fiecare poate să-și ușureze sufletul. Tot binele din lume: Constantin Enceanu. Uite, dragă, ce zice aicea! Uite ce gard și ce onoare, să vezi cum e iluminată noaptea. Cere-i bilet de voie lu’ nea Ion să te lase să vezi cum arată luminată noaptea. Domnului Iulian Cristescu, cu stimă și dragoste – Nicu Paleru. Uită-te aici, ia uite cum arată. Uitați-vă bine, că nu zici că e la noi în Leu. Tot eu am contribuit la asta. Băi copile, ia uite ce zicea aicea: Cu drag din partea mea, Emilia Ghinescu. Pentru domnul primar din comuna Leu, un om gospodar, da? Numai voi nu mă vedeți, mă. Bă, puneți, mă, mâna regulați-i! Regulați-i, dar aduceți alții! Fii atent, aicea, știi ce facem? Aducem alții, îi oprim colo și puneți mâna și regulați-i pe ăștia care nu votează Victor Ponta! Vă dau ordin io și vă dau și voie. Ai înțeles?
M.Z.: Dom’ primar, am o întrebare…
Primar: Uită-te aici șa. Sărbătorea comunei. Tu ai fost la ziua asta?
M.Z.: Nu, că am fost plecat.
Primar: Emilia Ghinescu, Paleru, nu ai fost. Ia uite ce scrie. Maeștri ai cântecului folcloric. Uite, bă, poză de istorie, președintele partidului, om tânăr. Ce rău am făcut, bă, noi societății ăștia?
M.Z.: Am o întrebare, dacă nu vă deranjează. Auzi bine, multă lume de aici din comună vă vede bine și din alte zone și noi nu. Care, familia noastră?
Primar: Nea Ion, în special, doamna e o doamnă, o să-i spun „sărut mâna“.
M.Z.: Doamna care, mama mea?
Primar: Mama ta este o femeie extraordina ră, a atras atenția în scris și i-am spus Doamnă, mulțumesc. Făcurăm acoperișul, faceți voi și fața asta că era urât, o să arăt poze pe facebook cum va fi mâine și cum au fost ieri. Pe nea Ion l-am respectat atât. Umblă prin sat cu o goarnă nu votați Ponta, nu votați Cristescu, vă minte cutare. Ce mint eu, bă? Păi, bă, vrei să-ți spun ceva, uite cu doi martori colea șa. Dacă trimet unii care sunt prieteni cu mine, bă, eu am fost la Dragnea, am luat cinci miliarde alaltăieri și puteți să mă înregistrați, ce vreți, dacă trimit pe unu’ și vă dă foc ca la șobolani într-o noapte, ce zici? E bine?
M.Z.: Dom’ primar…
Primar: De ce sunteți împotriva mea, mă? Bă, tu ești un băiat tânăr. De ce vrei tu să fii ratatul societății din cauza lui nea Ion, care vrea să se certe cu mine și nu are motiv? Când eu i-am făcut toate mofturile lui. Ești tânăr, mă. Păcat de vârsta și sănătatea ta, pentru că tu trebuie să fii într-un alt mediu, undeva săltat. Tu știi că eu am făcut birou notarial în comună? Tu știi că eu am angajat o fată din comuna asta necăjită, dar foarte deșteaptă? Tu știi că am angajat oameni tineri și merg cu tinerii și susținem comuna? De ce, domn’e?
M.Z.: Familia noastră cât va trăi este legistă.
Primar: Eu sunt foarte legist. Eu sunt în exces de legist. Și fii atent aicea. Eu am făcut acolo acoperișul, ploua pe el, eu am făcut centrală. Mâine, uită-te, dragă, pe postul alege tv, 18.30. Și, din respect, te rog să vorbești cu mine după, să facem niște comentarii. Dar dacă voi vă comportați așa, și eu mă voi comporta. Să fiu al dracu’ dacă nu aduc di colo niște șoimăniți de s-or uita la voi. Știi ce, vă elimin din societatea asta. Îmi propun să vă elimin. Nimeni nu mai are curajul în comuna asta, Antonie s-o băgat sub plapumă, Mendea n-a ieșit, a venit Sido aseară și le-a luat în barbă. Ai văzut, bă? Nu mi-e frică. Aici e comuna mea, eu sunt primar. Dacă se balegă un cal, eu trebuie să știu al cui cal a fost și de ce s-a bălegat aici.
M.Z.: Eu, unul, nu fac politică și toată lume știe ce înseamnă răzbunarea. Că auzii că ne dați foc…
Primar: Vrei să-ți spun ceva? Nu numai focul. Focul vi l-au dat alții. Fii atent aici ce se va întâmpla cu voi dacă mergeți în ritmul ăsta, taică-tău dacă merge în ritmul ăsta.(Vine cineva și vorbește cu el) Îi spun aici la tânărul ăsta ce muncim, ce facem. Îl îndoctrinează nea Ion. Intră în societate, trăiește-ți viața, tinere. Nea Ion nu-ți face decât rele. E tatăl tău, dar îți face numai rele și mie îmi face și mai rău. Dacă face rău, o să plătesc cu aceeași monedă.
M.Z.: E legist, vă repet.
Primar: Ce legist, bă. E legist sub orice critică. Domn’e, se pot îndrepta lucrurile. Poți să vii acolo să votezi cum merge toată lumea. Ai o mamă.
M.Z.: Se întâmplă ceva la grădiniță?
Primar: Nu, eram în trecere și m-am oprit și sărut mâna, doamnă.
M.Z.: Fiecare votează cu cine consideră. Eu nu fac politică.
Primar: Eu vă spun, dacă veniți și votați Iohannis aici…
M.Z.: Nu aveți de unde să știți. Votul e secret.
Primar: Mă băiatule, știm care sunt dracii. Dracii sunt câțiva. Iar șeful dracilor în Leu este tac-tu. Iar tu, copile, tată, nu ai nici un viitor. O să vezi, o să-ți cauzeze. (Vorbește cu altcineva) Vreau să mă împac cu oamenii ăștia. O să intru la ei în curte în scurt timp, pentru că sunt acceptat de mama copilului ăstuia, care e o femeie extraordinară, cu suflet nobil. Adusei cinci miliarde, bă, băiete, aicea în comună, să fac asfalatul. Pentru cine mă zbat? Eu nu sunt hoț (listă cu mai multe nume). Eu mi-am luat casa de mult, toată lumea știe. Nea Ion, ce atâta înverșunare, ce atâta nebunie? Pentru ce?
M.Z.: Dom’ primar, îmi permiteți, nu cu răutate… Nu v-aș dori să treceți prin necazurile lui tata pe vremea PCR-ului și prin accidentul vascular. Lucrurile nu stau cum spuneți dumneavoastră cu tata.
Primar: Poate fi un om corect și normal, dar, dacă nu vrea, treaba lui.
M.Z.: Tata are foarte multe dovezi.
Primar: La mine, mă?
M.Z.: El nu face în afara legii niciodată. Când se ia de cineva, știe ce face.
Primar: Nu-i mai lua, mă, apărarea. Eu ți-am vorbit frumos. Lasă, bă, că o să aibă el probleme cu legea. Bine, hai salut!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FCSB / Fanii Științei sunt așteptați...

Oficialii clubului Universitatea Craiova nu au stat prea mult...

ȘTIRI GdS