Nămol și bălți până la gleznă în cartierul Bariera VâlciiLucrările pentru introducerea canalizării le-au dat de cap locuitorilor din cartierul craiovean Bariera Vâlcii. Au înțeles și ei că modernizarea cere sacrificiu, dar e inuman să înoți luni întregi prin nămol și bălți, până la gleznă, atunci când pleci sau vii de acasă, sau să stai cu cizmele de cauciuc după tine. Faptul că merg cu mașina prin hârtoape sau că nici măcar nu pot ajunge cu ea acasă din cauza nămolului îi revoltă pe cetățenii din această zonă periferică a orașului.

Într-o astfel de situație sunt localnicii de pe strada Primăverii și aleile adiacente, care așteaptă, de asemenea, finalizarea lucrărilor, și locuitorii de pe străzile Teilor și Viilor.

Ieri, pe strada Primăverii și aleile acesteia, nici o mașină nu se putea încumeta să treacă. După primii 20-30 de metri, făceau cale întoarsă sau se poticneau în mocirlă. Localnicii știu regula și nu se încumetă să iasă pe stradă fără încălțăminte de cauciuc.

„Este vai de noi. E nămol de nu se poate. Nu poți să intri aici decât cu cizme de cauciuc. Muncesc din vară, dar se lucrează aiurea, se scoate piatra, după aia se pune pământ. Noi am dat bani când s-a făcut strada prima dată. Acum, ei spun că pun piatra doar pe unde au scos ei. Au pus pământul pe margine și e rău de tot“, spune Ion Mora, locuitor pe strada Primăverii.

Pentru că pe strada cu pricina se află și sediul unor firme, angajații au învățat ce au de făcut. Pentru că nu pot ajunge cu mașina până la poarta unității, o parchează în capătul străzii, își dau pantofii jos și se încalță în galoși, după care străbat restul traseului prin șanțurile pline de mocirlă și apă și printre muncitorii care nivelează pământul în urma unui buldozer. „Sediul firmei unde lucrez se află pe această stradă, Primăverii. Suntem echipați cu încălțăminte de cauciuc, lăsăm mașinile aici, până unde se poate circula, apoi mergem pe jos, prin nămol. Condițiile sunt foarte proaste, strada este foarte proastă. Se lucrează de două-trei săptămâni. Vin cu încălțămintea de cauciuc până aici la mașină, mă schimb, îmi iau pantofii și plec în oraș“, spune Cornel Păsat.

Canalizarea le-a dat de cap

Nici aleile I, II și III Primăverii nu se deosebesc cu mult de strada Primăverii, ba chiar arată și mai rău. Ca să treacă de pe o parte pe alta a străzii, localnicii au improvizat podețe din blăni, ca să nu meargă prin nămol. Nici o mașină nu se mai încumetă să intre aici pentru că dintr-o margine în alta este tot o baltă plină de mocirlă.


„Nămol până la genunchi. Puteau să lase măcar trotuarele libere. Uitați-vă ce avem aici! Au săpat pe mijlocul străzii și au aruncat nămolul într-o parte și alta, și piatra cubică. Mergem cu cizme de cauciuc, ca în Vestul sălbatic“, susține Gabriela Petrovicescu, localnică de pe Aleea I Primăverii. Oamenii sunt atât de supărați că nu mai vor nici canalizarea de care vor beneficia, pentru că nu mai suportă condițiile de pe strada lor. „Este un dezastru, asta nu mai este canalizare. Sunt aici de o lună și abia lucrează, iar noi ne chinuim. Ne lipsim și de canalizare…“, afirmă Nelu Cazacu. Oamenii abia se strecoară pe cărările făcute cu piciorul, pe lângă garduri.

Blocați în nămoale

Cei mai bătrâni și bolnavi se roagă să nu li se întâmple ceva, pentru că nici o mașină nu ajunge aici. „Uitați ce este pe strada noastră. Am mama cu picioarele în ghips și nu pot să o scot, să o duc la spital. Eu sunt diabetică, soțul bolnav, dacă ar fi să vină o salvare, o altă mașină, să ieșim de aici, nu se poate. Abia intră oamenii ăștia cu gunoiul.

Băieții ăștia care lucrează sunt dați peste cap de ploi și noi avem doar de suferit“, este de părere Elena Bondarici.

Într-adevăr, angajații Salubrității, veniți ieri să ridice gunoiul, abia puteau târî după ei, prin mâzgă și mormane de pământ, pubelele până la mașina rămasă în capătul străzii.

Reprezentanții MITLIV, firma care efectuează lucrările de canalizare, spun că vremea capricioasă le-a dat munca peste cap. „Înțelegem situația în care se găsesc localnicii. Noi facem tot efortul să nu-i deranjăm, dar altfel nu se poate. Aveam un termen de finalizare a lucrărilor, sfârșitul lunii octombrie, lucrăm contracronometru, dar acum, când vremea ne joacă feste, nu mai putem vorbi de un termen. Avem și o perioadă de extensie de șase luni, facem tot ce ține de noi. Trebuie și oamenii să înțeleagă că orice lucrare ai face nu poți evita o astfel de situație“, a afirmat un reprezentant MITLIV, firma care efectuează în Bariera Vâlcii lucrări de introducere a canalizării.


Galerie foto


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 30 octombrie 2014

Actualitate

» Atelier de lucru dedicat sărbătorii de Halloween
» Lansarea volumului „Identitate națională și iubire de țară“ la Biblioteca Judeţeană din Craiova
» Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asiguraţi
» NATO este în alertă, după ce 19 avioane ale Rusiei au intrat în spaţiul aerian european
» Gorj: 22 de posturi disponibile pentru rezidenţi
» Institutul de Urologie din Cluj Napoca a reluat operaţiile de transplant pancreatic
» Craiova: Atelier de lucru pentru copii, dedicat sărbătorii de Halloween
» Târg de locuri de muncă la Severin
» Virusul West Nile a oprit donarea de sânge la Craiova
» Universitatea, scenariu într un film de groază
» Vâlcea: Încep lucrările de amenajare a cursului pârâului Bistrița
» Gorj: Angajate la negru la o patiserie din Târgu Jiu

Local

» Angajaţii RAAN au început protestele la Severin
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Olt: Victimă a neatenţiei
» Un tren a deraiat în apropiere de Băile Herculane
» S-a aprobat împărţirea banilor din judeţul Olt
» Angajaţii RAAN au început protestele la Severin

Dolj

» „Rinocerii“ încheie la Craiova Festivalul Național de Teatru
» Spectacole la „Colibri“ și în vacanță
» Patru cazuri de infectare cu virusul West Nile în Dolj
» Primarul din Leu, reclamat că dă cu pumnul în adversarii politici
» Asistentă universitară, acuzată că a lovit o studentă
» Mituri spulberate despre Craiova Capitală Culturală Europeană
» Frații Mihăilescu rămân în pușcărie
» Sabin Păutza aduce gospelul la Craiova
» Craiova: Accident grav pe bulevardul Dacia
» Bătaie electorală la Leu
» Ultimul meci pe Oblemenco

Gorj

» Sarcină primeşte aproape un milion de dolari pentru deszăpezire
» O familie luptă să îşi salveze fetiţa bolnavă
» Probleme cu agentul termic în patru şcoli din Gorj
» Gorjean suspect de furt, extrădat în Austria
» Gorj: Patru dosare penale pentru evaziune fiscală de 10 milioane de lei
» Gorj: Şapte persoane reţinute pentru încăierare

Sport

» Stănescu: Se petrec lucruri ciudate la echipă
» Bancule, fă-te bine!
» Nu le-a cântat imnul cu kosovarii
» Tecău, pentru a treia oară la Turneul Campionilor
» Handbalistele joacă la Deva
» Ghionea: Nu ne sperie Dinamo
» Pandurii Târgu Jiu, în sferturile Cupei României
» Fotbal – Pandurii au acces cu emoții în sferturile Cupei României
» Mateiu a revenit cu gol
» Calificare plătită scump

Sanatate

» Secții modernizate la Spitalul de Urgență Craiova

Educatie

» Scandalul „Repartiția“: Profesorii, trași pe sfoară în ședințele publice

Magazin

» Prăjitură de 900 de dolari, cadou la aniversare
» Horoscop
» Bancul zilei

Top