17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCursuri gratuite de specializare pentru 392 de femei din mediul rural al Olteniei

Cursuri gratuite de specializare pentru 392 de femei din mediul rural al Olteniei

Prin programul „Anotimpuri la borcan”, 80 de femei din regiunea Sud Vest Oltenia încep în noiembrie cursurile gratuite de specializare în producţia de conserve din legume şi fructe, pentru consum public.

În acest moment mai sunt 312 de locuri disponibile pentru doamnele care locuiesc în mediul rural în judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj şi care vor să se înscrie la aceste cursuri. Acreditarea în acest domeniu le va ajuta să se angajeze sau să îşi deschidă mici afaceri de familie, în mediul rural.

Anotimpuri la borcan Sud Vest Oltenia are ca scop ameliorarea a două dintre problemele societăţii moderne: lipsa de locuri de muncă pentru femeile din mediul rural şi accesul limitat al românilor la conserve tradiţionale şi sănătoase. Gospodinele din sate şi comune realizează an de an sute de borcane cu fructe şi legume pregătite pentru iarnă, dar nu le pot vinde legal în lipsa unei formări profesionale privind consumul alimentar public şi a unor spaţii de producţie avizate igienic şi sanitar. Ca răspuns la această situaţie, 392 de femei din regiunea Sud Vest Oltenia vor urma cursuri gratuite de calificare în producţia de conserve, cursuri de antreprenoriat şi le vor fi oferite spre folosinţă trei bucătării comunitare avizate igienic şi sanitar, amenajate în comunele din care provin.
Din totalul de 392 de locuri destinate formării profesionale şi consilierii femeilor, 80 au fost epuizate în primele luni ale proiectului. Condiţiile de înscriere sunt următoarele: persoană de sex femeiesc, cu domiciliul în mediul rural din judeţele amintite, absolventă a minimum opt clase, fără venituri din activităţi economice. Înscrierile au demarat în comuna Tufeni, comuna Dranic, satul Padea şi vor continua în toată regiunea Sud Vest Oltenia.

Numele oficial al proiectului Anotimpuri la borcan Sud Vest Oltenia este „Ocupare şi antreprenoriat rural în regiunea Sud Vest Oltenia” – un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, Investeşte în oameni!
Persoana de contact pentru înscrierea în proiect: Leonard Şonei (0732222305)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS