Bebeluşul decedat la spital nu ar fi fost hrănit corespunzător

Rudele bebeluşului mort
Autori


Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu susţin că bebeluşul de numai o lună, din Baia de Fier, mort în unitatea medicală, nu ar fi fost hrănit în mod corespunzător. Potrivit acestora, examenul anatomo-patologic arată faptul că micuţul suferea de mai multe afecţiuni generate de proasta alimentaţie. „A fost stabilit rezultatul anatomo-patologic al copilului. S-a pus diagnosticul de gastroenterită ulcerativă cu adenită mezenterică, ileus mecanic, stop cardio-respirator iresuscitabil şi distrofie gradul II. Încă de la internarea în spital, copilul a avut o suferinţă cu simptomatologie gastrică, vorbim despre un dezechilibru hidroelectrolitic atât prin lipsă de aport, cât şi prin lipsă de absorbţie. Pe perioada internării, copilul a crescut în greutate, dovadă că, asigurându-se un aport alimentar adecvat, starea lui mergea spre bine. Aceste probleme nu pot fi, din păcate, depistate în nici un spital. Copiii născuţi cu asemenea probleme pot să meargă bine sau pot să se întâmple necazuri, cum a fost cu acest copil“, a declarat Ramona Oprea, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Bunicii îi contrazic pe medici

Bebeluşul decedat în noaptea de 27 spre 28 octombrie fusese adus pe lume de o fată de 15 ani. Ambii părinţi ai copilului sunt minori. Bebeluşul a fost internat la spital cu gastroenterocolită, febră, diaree şi răceală. După o săptămână de tratament, starea de sănătate a micuţului s-a înrăutăţit, iar medicii au decis să îl transfere la Spitalul din Craiova pentru a fi operat. În timp ce erau realizate actele de transfer, bebeluşul a murit. Părinții tinere mame s-au prezentat ieri la Serviciul de Medicină Legală Gorj, pentru a ridica trupul copilului, să îl înmormânteze creştineşte. Bătrânii susţin că micuţul a beneficiat acasă de tot ce a avut nevoie şi că la spital medicii nu s-ar fi purtat cum trebuie cu mama lui şi i-ar fi vorbit urât. Bunicii bebelușului au declarat că vor depune plângeri atât la Colegiul Medicilor, cât şi la poliţie. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început o anchetă în acest caz, decesul bebeluşului fiind considerat suspect. „Copilul a fost sănătos, ne-am dus în spital să îl salveze şi ei au vorbit urât şi cu fata. Noi nu ştim cauza, nu ştim ce s-a întâmplat. Nu este adevărat că noi nu am avut grijă de el“, a declarat Romică Dan, bunicul patern. „Nouă ne-au spus că e perfect sănătos copilul, au zis că îl externează şi uite cum s-a ajuns. Îl luăm acasă, dar în ce hal îl luăm? Nu ştim ce să facem în situaţia asta. Să facă o anchetă (poliţia – n.r.), că mor şi alţi copii. Considerăm medicii vinovaţi, ei îl puteau salva pe copil“, a spus Nicolae Topoloagă, bunicul matern.


Nemulţumiţi de medici

Mama fetei susţine că în rezerva în care a fost internată tânăra mamă a fost foarte frig: „Îi spuneam asistentei că are burtica umflată şi zicea că nu are ce să facă pentru că are colici, a zis să îi dăm picături. Eu îi spuneam că a învineţit copilul, că are burtica tare şi zicea că nu are ce să-i facă. Era copilul gheaţă, era frig, stăteam îmbrăcată. Nu am văzut aşa frig cum a fost în rezerva asta. I-au dat să mănânce zeamă de orez o săptămână, numai asta să îi dea? A venit mama fetei în spital să vorbească şi a scos-o afară, nu a lăsat-o să se ducă în salon“, a declarat Viorica Dan. Şi bunica paternă este nemulţumită de modul în care au fost trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi a spus că tânăra mamă a leşinat în momentul în care a aflat că bebeluşul va muri. „Era un copil foarte dorit de noi. Cum am iubit-o pe ea, aşa am iubit şi copilul şi noi am vrut să stea cu noi amândoi, să meargă la şcoală în continuare. Îi dădeam tot ce îi trebuia copilului. Ne pare foarte rău, niciodată nu ne-am gândit să îl dăm spre adopţie, cum să facem asta? Şi când a fost gravidă am făcut tot ce a fost necesar, a fost şi internată, numai să fie bine. L-a născut sănătos, nu ştiu ce s-a putut întâmpla într-o săptămână ca să ajungem să ni-l dea mort. Dacă ne spuneau, mergeam mai departe, sau dacă ne spuneau să dăm bani, făceam şi asta, ne împrumutam, dar nu ne-a spus nimeni nimic. Ne-a spus că e perfect sănătos şi că ni-l dă acasă. Când am auzit că ne moare, ne tremurau picioarele, fata a leşinat“, a declarat Mihaela Topoloagă, bunica maternă.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 30 octombrie 2014

Actualitate

» Atelier de lucru dedicat sărbătorii de Halloween
» Lansarea volumului „Identitate națională și iubire de țară“ la Biblioteca Judeţeană din Craiova
» Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asiguraţi
» NATO este în alertă, după ce 19 avioane ale Rusiei au intrat în spaţiul aerian european
» Gorj: 22 de posturi disponibile pentru rezidenţi
» Institutul de Urologie din Cluj Napoca a reluat operaţiile de transplant pancreatic
» Craiova: Atelier de lucru pentru copii, dedicat sărbătorii de Halloween
» Târg de locuri de muncă la Severin
» Virusul West Nile a oprit donarea de sânge la Craiova
» Universitatea, scenariu într un film de groază
» Vâlcea: Încep lucrările de amenajare a cursului pârâului Bistrița
» Gorj: Angajate la negru la o patiserie din Târgu Jiu

Local

» Angajaţii RAAN au început protestele la Severin
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Olt: Victimă a neatenţiei
» Un tren a deraiat în apropiere de Băile Herculane
» S-a aprobat împărţirea banilor din judeţul Olt
» Angajaţii RAAN au început protestele la Severin

Dolj

» „Rinocerii“ încheie la Craiova Festivalul Național de Teatru
» Spectacole la „Colibri“ și în vacanță
» Patru cazuri de infectare cu virusul West Nile în Dolj
» Primarul din Leu, reclamat că dă cu pumnul în adversarii politici
» Asistentă universitară, acuzată că a lovit o studentă
» Mituri spulberate despre Craiova Capitală Culturală Europeană
» Frații Mihăilescu rămân în pușcărie
» Sabin Păutza aduce gospelul la Craiova
» Craiova: Accident grav pe bulevardul Dacia
» Bătaie electorală la Leu
» Ultimul meci pe Oblemenco

Gorj

» Sarcină primeşte aproape un milion de dolari pentru deszăpezire
» O familie luptă să îşi salveze fetiţa bolnavă
» Probleme cu agentul termic în patru şcoli din Gorj
» Gorjean suspect de furt, extrădat în Austria
» Gorj: Patru dosare penale pentru evaziune fiscală de 10 milioane de lei
» Gorj: Şapte persoane reţinute pentru încăierare

Sport

» Stănescu: Se petrec lucruri ciudate la echipă
» Bancule, fă-te bine!
» Nu le-a cântat imnul cu kosovarii
» Tecău, pentru a treia oară la Turneul Campionilor
» Handbalistele joacă la Deva
» Ghionea: Nu ne sperie Dinamo
» Pandurii Târgu Jiu, în sferturile Cupei României
» Fotbal – Pandurii au acces cu emoții în sferturile Cupei României
» Mateiu a revenit cu gol
» Calificare plătită scump

Sanatate

» Secții modernizate la Spitalul de Urgență Craiova

Educatie

» Scandalul „Repartiția“: Profesorii, trași pe sfoară în ședințele publice

Magazin

» Prăjitură de 900 de dolari, cadou la aniversare
» Horoscop
» Bancul zilei

Top