8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRechizite gratuite pentru elevii nevoiaşi din Olt

Rechizite gratuite pentru elevii nevoiaşi din Olt

Elevii din judeţul Olt care provin din familii cu probleme financiare vor beneficia de rechizite gratuite şi în acest an şcolar 2014 – 2015. Rechizitele sunt oferite de reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale, potrivit gazetaoltului.ro.
Sumele destinate achiziţionării de rechizite şcolare şi nivelul maximal de preţ al fiecărui pachet, pentru acest an şcolar, au fost deja repartizate de către mai marii de la minister, iar judeţului Olt i-a fost alocată suma de 753.500 de lei, numărul elevilor beneficiari fiind de 27.700.
Pentru a beneficia de rechizitele şcolare elevii olteni au trebuit să facă dovada faptului că venitul mediu net lunar pe membru de familie nu depăşeşte 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. O altă condiţie pentru aceştia a fost aceea de a face dovada înscrierii în învăţământul de stat şi frecventarea cursurilor de zi. În anul şcolar 2014 – 2015, pachetul cu rechizite are un conţinut diferenţiat, în funcţie de nivelul de studiu, şi are o valoare cuprinsă între 25 de lei pentru învăţământ primar şi 30 de lei pentru învăţământul gimnazial. Pachetele conţin minimum necesar de rechizite şcolare de la stilou, pix, creion şi penar până la caiete, ghiozdan, şablon cu harta României şi trusă de geometrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS