Acasă Local Gorj Mănăstirea Polovragi a rămas fără credincioşi din cauza închiderii Transalpinei

Mănăstirea Polovragi a rămas fără credincioşi din cauza închiderii Transalpinei

-

Mănăstirea Polovragi , printre cele mai frumoase din Oltenia
Mănăstirea Polovragi , printre cele mai frumoase din Oltenia

Mănăstirea Polovragi din comuna gorjeană cu acelaşi nume a beneficiat în acest an de prezenţa unui număr mai mic de credincioşi ca urmare a închiderii şoselei Transalpina. Majoritatea celor care traversau Transalpina în ultimii ani făceau un popas la Mănăstirea din Polovragi pentru a se ruga şi pentru a aprinde o lumânare. Măicuţele din Polovragi au declarat că pe lângă închiderea celei mai înalte şosele din România, un alt factor care a ţinut la distanţă credincioşii au fost inundaţiile din această vară. Turiştii au fost la jumătate faţă de anul trecut, dar grupuri organizate au trecut totuşi pragul lăcaşului de cult din nordul Olteniei.

„Din cauza faptului că Transalpina a fost închisă numărul a mai scăzut. A mai fost şi vremea mai rece. Au venit totuşi şi grupuri şi turişti străini. În fiecare an vin. Prima atestare documentară a Manăstirii Polovragi a fost făcută în 1505. Sunt mărturie trei inscripţii din Baia de Fier şi localitatea Alunu. Este o mănăstire veche şi preţuită de credincioşi”, a spus una dintre măicuţe.

Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

A treia fabrică prinde contur în Rovinari

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta...