9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDrama unei copile cu două tumori pe creier

Drama unei copile cu două tumori pe creier

La numai opt ani, Cătălina se confruntă cu o boală cumplită. Singura ei speranță este o clinică din Turcia, la care operația ajunge la 19.500 de dolari
La numai opt ani, Cătălina se confruntă cu o boală cumplită. Singura ei speranță este o clinică din Turcia, la care operația ajunge la 19.500 de dolari

Viața Cătălinei a luat o întorsătură neașteptată când, la numai opt ani, a fost diagnosticată cu două tumori pe creier. Una dintre ele i-a fost extirpată la București, dar cea de-a doua trebuie operată în Turcia. Costurile intervenției ajung la 19.500 de dolari, o sumă prea mare pentru o familie care trăiește numai din salariul tatălui.

De aproape două luni, Cătălina își trăiește copilăria numai printre doctori și saloane de spital. O criză de epilepsie i-a anunțat cumplita boală căreia fetița trebuie să-i țină piept. Diagnosticată cu două tumori pe creier și prea mică să înțealeagă ce i se întâmplă de fapt, copila speră să meargă la școală cât mai repede. Elevă în clasa a II-a, cu rezultate deosebite la învățătură, părinții nu și-au dat seama în nici un moment că micuța lor ar putea suferi de o asemenea boală. Primul semn a fost când a făcut din senin o criză de epilepsie. „Eram cu ea când, dintr-o dată, i s-au încleștat mâinile și scotea apă din gură. Nici un moment fata nu a fost inconștientă și din această cauză unii doctori spuneau că nu a fost vorba de crize epileptice, ci doar a avut o cădere de calciu. După ce doctorii de la spitalul din Constanța i-au făcut un RMN, diagnosticul a fost clar. Fetița mea avea două tumori pe creier“, ne spune Petra Neculai, mama copilei.

19.500 de dolari costă operația din Turcia

Diagnosticul pe care medicii i-l pun fetiței cade ca un blestem asupra familiei. Trimisă dintr-un spital în altul, după aproape o lună de la depistarea cumplitei boli, copila este operată de tumoră lichidă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“. Timp de cinci ore, părinții au stat cu sufletul la gură, rugându-se la Dumnezeu să nu le răpească lumina ochilor. Numai o minune a făcut ca micuța să reziste în timpul operației, deși doctorii nu o garantaseră înainte. „Medicii de la „Bagdasar-Arseni“ au reușit să îi scoată tumora care era foarte extinsă, dar totuși au mai rămas două puncte în acea zonă“, susține mama Cătălinei.
Ca drama micuței să ia sfârșit, aceasta trebuie să fie operată și de tumora situată lângă creierul mic. Singura șansă ca fetița să se vindece și să ducă o viață normală este o intervenție la o clinică din Turcia. Costurile operației ajung la 19.500 de dolari, o sumă colosală pentru familia Cătălinei. Numai din salariul tatălui, de 800 de lei pe lună, este practic imposibil să facă rost de acești bani. „Doctorii de la Spitalul „Bagdasar-Arseni mi-au spus că are cancer agresiv la creierul mic și că nu pot să o opereze. Acum face citostatice la Fundeni și sperăm să strângem banii pentru operația din Turcia. Cei de acolo ne-au dat șanse că va fi bine. Tumora îi va fi îndepărtată cu laserul. Cu cât o operăm mai repede cu atât e mai bine pentru sănătatea ei”, spune mama fetiței.

APEL UMANITAR

Pentru că părinții nu își permit operația din Turcia, copila are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Cei care vor să îi întindă o mână de ajutor pot lua legătura cu Petra Neculai, mama fetiței, la numărul de telefon: 0720650606.

Familia fetei a deschis și două conturi bancare, în care persoanele care doresc să ajute pot face donații. Acestea sunt:

RO49BRDE140SV23882181400 – cont în RON deschis pe numele Neculai Petra

RO91BRDE140SV38094751400 – cont în EUR deschis pe numele Neculai Petra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS