25.6 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj 8 noi proiecte în valoare totală de 4,31 milioane de euro în regiunea sud-vest Oltenia

8 noi proiecte în valoare totală de 4,31 milioane de euro în regiunea sud-vest Oltenia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a semnat ieri 8 contracte finanţate prin Programul Operaţional Regional 2017-2013 – „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe” şi „Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Cele 2 proiecte care s-au contractat în cadrul axa „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe”, sunt:
–  pentru 36 de blocuri din Craiova, valoarea totala a proiectului fiind de 17.657.207,48 de lei, iar valoare nerambursabilă este de 9.947.549,75  de lei. Blocurile prinse în proiect vor beneficia de: izolare termică pereţi exteriori, înlocuire tâmplărie, închidere balcoane cu tâmplărie termoizolantă, termoizolare planşeu peste ultimul nivel, termoizolare planşeu peste subsol, termoizolaţii şi intervenţii la instalaţiile de încălzire din subsol.
–  sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a  cinci blocuri de locuinţe din municipiului Slatina, pentru familii cu un venit mediu sub 500 euro/lună, valorea totală a proiectului fiind de 2.244.591,63 de lei, din care valoarea nerambursabilă este de 1.122.018,46 de lei. Principalele lucrări prinse în proiect sunt: izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi uşilor exterioare existente, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, termo-hidroizolarea terasei şi termoizolarea terasei, acolo unde există şarpante, precum şi izolarea termică a planşeului de peste subsol.

Cele 6 proiecte care s-au contractat în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte, deschis în luna martie, pentru „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continua”, sunt următoarele:
– Campus Şcolar la G.S.E.A.S. Călimăneşti, cu un proiect în valoare totală de 11.151.280,76 de lei, cu valoare nerambursabilă de 5.604.520,37 de lei. Principalele lucrări sunt: executare lucrări de consolidare (fundaţii, planşee); extinderea spre sud şi realizarea a 3 săli de clasă; acoperirea construcţiei cu învelitoare din tablă cutată pe şarpantă din lemn, prevăzându-se jgheaburi şi burlane; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie pvc cu geam termopan (ferestre), respectiv uşi din metal; revizuirea integrală a instalaţiilor interioare de încălzire; revizuirea reţelei de alimentare cu apă şi înlocuirea conductelor; finisaje interioare; instalaţie de paratrăznet şi împământare, alte lucrari la ateliere, cantină, cămin, şcoală – corp b, sală de sport.

– Reabilitare şi extindere şcoală Roşienii Mari, comuna Dobrun, judeţul Olt, Clasele I-VIII, cu o valoare totală de 614589,01 de lei, din care valoare nerambursabilă 556.544,20 de lei. Principalele lucrări sunt: schimbarea tâmplăriei interioare şi exterioare; montarea unui tavan fals din plăci de gips carton ignifugat susţinut de o structura metalică uşoară; montarea de lambriu PVC (H=1,10m) în sălile de clasa, pe hol şi cancelarie; anveloparea faţadelor prin placarea cu plăci de polistiren expandat de 10 cm şi extrudat de 6 cm (soclu); spaletii ferestrelor şi uşilor exterioare se vor termoizola cu plăci de polistiren expandat cu grosimea de 2 cm ferestrele faţadelor vor fi prevăzute cu glafuri de aluminiu în exterior şi din PVC în interior, îmbunătăţirea unor finisaje interioare (montare de parchet laminat şi lambriuri); schimbarea şarpantei şi a învelitorii existente; realizarea unei instalaţii de încălzire a şcolii existente – amenajarea unei încăperi pentru montarea centralei termice; reabilitarea instalaţiei electrice; construirea unui grup sanitar că extindere a clădirii şcolii.

– Reabilitare, modernizare şi extindere Şcoală Sat Nou în comună Negoi, judeţul Dolj, Valoare totală: 667.979,84 de lei, din care valoare nerambursabilă: 548.216,82 de lei. Principalele lucrări: realizarea unui trotuar cu lăţimea de circa 1,00 m; îndepărtarea gresiei din holuri, turnarea unei plăci slab armate şi finisarea cu gresie antiderapantă; desfacerea podelelor de scândură şi montarea de parchet laminat în celelalte încăperi; înlocuirea învelitorii din ţiglă arsă cu învelitoare din ţiglă metalică; montarea de plafoane false din gips carton finisate cu var lavabil; refacerea tencuielilor interioare deterioarate, montarea lambriurilor şi vopsirea pereţilor interiori; placarea soclului cu polistiren extrudat; montarea de sistem termo-hidroizolant în exterior şi finisare cu var lavabil; extinderea clădirii existente cu un hol şi cu toalete pentru elevi şi profesori.

– Reabilitare şi extindere şcoală cu clasele I-VIII (utilităţi – teren sport), comună Prigoria, judeţul Gorj, valoare totală: 546.729,76 de lei, cu o valoare nerambursabilă de 475.890,07 de lei. Principalele lucrări: realizarea unui teren sportiv în aer liber; realizarea a 2 ziduri de sprijin elastice din beton armat pe latura de nord şi de vest a terenului; împrejmuirea de protecţie a terenului; investiţia necesită racordul la utilităţi numai pentru canalizare ( gospodărirea apelor pluviale).

– Reabilitare, modernizare şi echipare Şcoală Primară din sat Stignita, comuna Poroina Mare, judeţul Mehedinţi, valoarea totală: 544.744,00 de lei,  din care valoare nerambursabilă: 500.153,34 de lei. Principalele lucrări: revizuire şarpantă cu înlocuirea elementelor deteriorate; înlocuire învelitoare din ţiglă; înlocuire tinichigierie (jgheaburi, burlane); finisaje exterioare şi interioare; executarea instalaţiei de paratrăznet; refacerea instalaţiei electrice; refacerea de grupuri sanitare şi a unei fose septice; realizarea termoizolaţiei exterioare a clădirii.

– Reabilitare şi dotare şcoală primară Scapău, comuna Devesel, judeţul Mehedinţi, valoare totală: 577.845,08 de lei, valoare nerambursabilă: 530.080,71 de lei. Principalele lucrări: reabilitarea şarpantei şi realizarea unei noi învelitori; refacerea elementelor de şarpantă deteriorate; refacerea integral a streaşinei din scânduri de lemn de răşinoase; înlocuirea integral a jgheaburilor şi burlanelor;
termoizolaţia podului cu saltele de vată mineral; demontarea coşurilor de fum; ignifugare şarpantă; reparaţii tencuieli interioare degradate; execuţie tavane false din rigips; înlocuirea tâmplăriei interioare ( uşi cu tâmplărie pvc; lucrări de vopsitorii în ulei şi zugrăveli lavabile interioare, placaj faianţă; înlocuirea pardoselilor existente din lemn cu pardoseli din beton parchet laminat, plăci de gresie ceramică; executare termoizolaţie la pereţi cu polistiren expandat de 10 cm grosime; execuţie trotuar din dale beton; reabilitare centrală termică; reparaţii grup sanitar prin: execuţie tavane false şi înlocuirea tâmplăriei PVC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ministrul Sănătății crede că un al doilea val Covid...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a apreciat, sâmbătă,...

ȘTIRI GdS

Ministrul Sănătății crede că un al doilea val Covid...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a apreciat, sâmbătă, că un eventual al doilea val epidemiei de coronavirus nu va avea aceeaşi intensitate ca...

Ireal. Câți americani au făcut gargară cu clor pentru...

Peste o treime dintre americani au folosit în mod necorespunzător soluții de curățare și dezinfectare pentru a încerca să prevină infectarea cu...
00:01:26

VIDEO | Turiști nemți amendați după ce au înotat...

Doi turiști din Germania care au înotat în Canal Grande din Veneția au fost amendați și dați afară din oraș, transmite CNN.

Weekend la mare: S-au scumpit șezlongurile

Plajele din Vama Veche s-au deschis în acest sfârșit de săptămână. Prețurile au crescut față de anul trecut, spun patronii de pe...

Amical 2, live / Universitatea Craiova – FC Viitorul,...

min. 72: Cicâldău este înlocuit cu Marian Danciu. min. 68: Gică Hagi schimbă mai mulți jucători.

Olt. O mamă și-a omorât fetița de numai două...

O crimă înfiorătoare a îngrozit o localitate din Olt. O tânără mamă și-a ucis fiica de 2 luni, exasperată, le-a spus aceasta...