13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

O istorie

IIRUC

În ţările civilizate, diversele activităţi, organizaţiile şi alte asemenea grupări de interese editează anual sau la intervale mai mari de timp lucrări domeniale sau anuare. Acestea lasă luminii tiparului o istorie a evoluţiei de la înfiinţare, oameni şi evenimente sau scrieri pe care redactorii le consideră importante ca să apară în volum, plus ilustraţii revelatoare.
În acest sens, a fost lansat zilele trecute, la Atlantys Club din Craiova, în salonul oficial, volumul „IIRUC Service – de la începuturi până azi“ aparţinând inginerului Ion Miu. În fapt, este vorba de o istorie la nivel naţional a Întreprinderii pentru Întreţinerea şi Repararea Utilajelor de Calcul şi Electronică Profesională. Au participat alături de autor câţiva invitaţi de la Bucureşti, precum și un grup semnificativ de salariați IIRUC locali.
Prezentându-şi lucrarea, inginerul Ion Miu a precizat auditoriului că volumul s-a materializat ca o parte ce trebuia să fie cuprinsă într-o lucrare intitulată „Electronica românească, o istorie trăită“, gândită iniţial în două volume, dar din care au apărut până în prezent trei volume cu un total de peste 2.500 de pagini, având volumul al patrulea în lucru şi se preconizează şi al cincilea.
Opul pe care-l prezentăm, format curs universitar, peste 400 de pagini, radiografiază activităţi oficiale şi oameni care le-au dus la îndeplinire în timpul scurs de la înfiinţarea în 1968 până la zi, dar şi repartiţia acestora în cele 20 de secţii care acopereau întregul teritoriu al României.
Lucrarea inginerului Ion Miu cuprinde şi o serie de personalităţi IIRUC-iste ce s-au remarcat prin realizări în domenii extraprofesionale, precum şi o amplă anexă cu lista tuturor angajaţilor din această firmă de-a lungul timpului şi un DVD cu o arhivă fotografică sentimentală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS