5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Peste 300 de poliţişti şi pompieri vor fi angrenaţi la scrutinul de duminică

Mehedinţi: Peste 300 de poliţişti şi pompieri vor fi angrenaţi la scrutinul de duminică

Un număr de 248 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi vor fi angrenaţi în procesul electoral din data de 2 noiembrie, pentru alegerea Preşedintelui României. Aceştia vor asigura paza secţiilor de votare şi a buletinelor de vot.

Din cei 248 de poliţişti, 204 asigură paza a 68 de secţii de votare din judeţul Mehedinţi, fiind distribuiţi câte trei poliţişti la fiecare secţie. Alţi 44 de poliţişti se vor ocupa de paza buletinelor de vot începând de sâmbătă, când se vor ridica de la Prefectura Mehedinţi şi până la deschiderea urnelor, duminică dimineaţa la ora 7.00. Buletinele de vot vor fi depozitate în locurile stabilite de primari.

241 000 de mehedinţeni sunt aşteptaţi la urnele de votare, în judeţul Mehedinţi, pentru alegerea preşedintelui României, în data de 2 noiembrie, potrivit prefectului judeţului Meheidunţi, Nicolae Drăghiea, fiind înfiinţate 286 secţii de votare.
Faţă de scrutinul trecut numărul a fost majorat cu o secţie, aceasta fiind înfiinţată la Schela. Măsura s-a impus întrucât numărul alegătorilor din această zonă depăşeşte 2000 şi aici se crea la fiecare scrutin aglomeraţie.
În cursul zilei de marţi, reprezentanţii Prefecturii Mehedinţi vor ridica de la Bucureşti buletinele de vot. Numărul este cu 10% mai mare decât numărul alegătorilor înscrişi pe listele permanente.

Pompierii mehedinţeni verifică secţiile de votare din judeţ

Pompierii din cadrul Serviciului de prevenire al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi desfăşoară controale în toate secţiile de vot amenajate în judeţ, pentru alegerile prezidenţiale de duminică, pentru eleiminarea oricărei surse care ar putea produce un incendiu pe parcursul procesului electoral.
„Săptămâna aceasta, pompierii de la Inspecţia de prevenire desfăşoară controale tehnice de specialitate la toate secţiile de vot din judeţ. Sunt verificate din punctul de vedere al securităţii la incendii, principalul obiectiv fiind acela de identificare şi înlăturare a eventualelor cauze sau mijloace ce pot duce la producerea de indendii.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Ramona Nistor.

Totodată, pompierii îi instruiesc pe preşedinţii secţiilor de votare pentru a preveni producerea de incendii pe parcursul zilei de duminică.
La alegerile prezindenţiale, 160 de pompieri sunt angrenaţi în asigurarea pazei secţiilor de votare din Mehedinţi. Înspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă i-au fost distribuite 70 de secţii de votare din cele 286 înfiinţate.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS