10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Reintegrare socială prin muzică şi dans pentru cei aflaţi în Penitenciarul de Minori și Tineri

Craiova: Reintegrare socială prin muzică şi dans pentru cei aflaţi în Penitenciarul de Minori și Tineri

Un grup de 10 tineri din Penitenciarul de Minori și Tineri (PMT) Craiova alături de voluntari ai Asociației Naționale de Sprijinire a Tineretului Ecologist din România (ANTER) vor susține un moment artistic de muzică și dans, miercuri, 29.10.2014, în Piața Mihai Viteazu din Craiova, începând cu ora 09.30.

Manifestarea face parte din suita de activități pe care voluntarii ANTER le desfășoară în cadrul proiectului ”Second Chance” în sprijinul persoanelor private de libertate din PMT Craiova.
Activitatea de tip flashmob este a doua manifestare publică organizată în cadrul proiectului și își propune aducerea în atenția publică a problematicii reintegrării persoanelor care au suferit o pedeapsă privativă de libertate. Astfel, grupul de 10 tineri din PMT Craiova și voluntarii din Turcia, Italia, Iordania și Georgia vor cânta și vor dansa pentru a transmite un mesaj de toleranță și uniune multiculturală dar și pentru a demonstra că oricine are dreptul la a doua șansă.

Second Chance este un proiect EVS care aduce în Craiova 6 voluntari din 4 țări, pentru o perioada de 9 luni. Cei 6 voluntari, alături de persoane din comunitatea locală, desfășoară, în cadrul a 5 ateliere, diverse activități pentru a reduce discrepanța dintre tinerii aflați în detenție și membrii comunității.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Tineret În Acțiune, Acțiunea 2: Serviciul European de Voluntariat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS