10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComandamentul de iarnă s-a reunit la Rânca

Comandamentul de iarnă s-a reunit la Rânca

Utilajele sunt pregătite să intervină la Rânca
Utilajele sunt pregătite să intervină la Rânca

Temperaturile scăzute şi faptul că în mai multe zone din ţară a nins au determinat autorităţile din Gorj să ia primele măsuri preventive pentru anotimpul rece. Comandamentul de iarnă s-a reunit, la Rânca, la sfârşitul săptămânii trecute. Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, a solicitat o întâlnire cu membrii Comandamentului de iarnă şi cu toţi factorii de răspundere pentru a se vedea care este nivelul de pregătire şi intervenţie în cazul în care va ninge. Au fost puse la punct ultimele detalii cu privire la activităţile care vor fi întreprinse pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi pentru a se interveni în cazul în care vremea rea va genera probleme în ceea ce priveşte asigurarea energiei electrice. La şedinţa de lucru de la Rânca au participat şi reprezentanţii firmei care va asigura deszăpezirea pe drumurile naţionale şi au prezentat utilajele de care vor dispune în această iarnă.

42 de utilaje

Conform înțelegii, firma va intra în bazele montane cu 12 utilaje mai mari și 30 de utilaje de dimensiuni mai mici. La Rânca au fost prezentate mașinile care vor curăța drumurile de omăt. Inventarul va stabili și dacă mai este nevoie de alte utilaje. În cadrul comandamentului s-a discutat şi despre faptul că la deszăpezire se va pune accent pe zonele unde traficul se blochează frecvent pe timp de iarnă, Rânca și Bujorăscu. La ședință au participat și cabanierii, care au aflat cum și cu ce utilaje va fi deszăpezit drumul în zona Rânca.
„Au fost prezentate şi utilajele de către firma câştigătoare pentru ca autorităţile să poată să constate dacă societatea este pregătită să intervină sau dacă mai e nevoie de altele noi. Autorităţile nu vor să fie prinse pe picior greşit şi s-a întrunit comandamentul de iarnă la care au participat autorităţile judeţene, reprezentanţii Drumurilor Naţionale, Jandarmeria“, a declarat Corina Bâcoi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.
Coremi Inter face deszăpezirea

Săptămâna trecută, Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale a decis închiderea celei mai înalte şosele din România, Transalpina, ca urmare a înrăutăţirii vremii. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să evite deplasarea pe tronsonul respectiv de drum. Pentru asigurarea deszăpezirii din acest an, Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale a încheiat, pe 13 martie 2014, un acord-cadru pe 20 de luni cu firma Coremi Inter SA, valoarea contractului fiind de 8,3 milioane de lei, fără TVA. Coremi Inter este firma omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. La licitaţia de atribuire a contractului au mai participat două firme, dar oferta acceptată a fost a afaceristului Nicolae Sarcină. Unul dintre participanţii la licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Gorj a fost Gecor SRL care a şi contestat rezultatul la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, respectiv la Curtea de Apel din Bucureşti, dar a pierdut. Interesant este că Gecor a realizat anul trecut deszăpezirea în Gorj, în baza unui contract subsecvent, câştigătoare a licitaţiei fiind altă firmă.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS