14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziţii la comercianţii de fier vechi din Craiova şi Coşoveni

Percheziţii la comercianţii de fier vechi din Craiova şi Coşoveni

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor,  Secţiei de Poliţie 4 Craiova şi Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni, împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, au organizat o acţiune  pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor din domeniul gestionării deşeurilor industriale reciclabile. De asemenea, oamenii legii au urmărit identificarea agenţilor economici, care nu respectă legislaţia privind protejarea mediului şi care desfăşoară activităţi economice ilegale în acest domeniu.

Poliţiştii şi comisarii Gărzii de Mediu au efectuat 5 percheziţii domiciliare în Craiova şi comuna doljeană Coşoveni, la sediile unor societăţi comerciale sau locuinţele unor persoane ce desfăşoară activităţi comerciale cu  deşeuri industriale reciclabile.
În urma percheziţiilor au fost verificaţi 4 agenţi economici, iar 3 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. Oamenii legii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.500 lei. De asemenea, au fost confiscate aproape 11 tone de  deşeuri metalice reciclabile, în valoare de aproximativ 15.400lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.
Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Dolj.

Una dintre persoanele descoperite în ilegalitate a fost Mihai Valerică, de 47 de ani, din comuna Coşoveni, care desfăşura activităţi de  colectare şi comercializare a deşeurilor industriale reciclabile, a căror provenienţă nu a putut fi justificată cu documente în condiţiile legii. A fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 2.500 lei şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 10.856 kilograme de deşeuri industriale reciclabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS