17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: "Detectivii de cărți" în vizită la Biblioteca Județeană "Aman"

Craiova: „Detectivii de cărți” în vizită la Biblioteca Județeană „Aman”

Librărie.net organizează împreună cu sprijinul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” miercuri, 29 octombrie 2014, „Detectivii de cărți”, eveniment cu scopul de a stimula interesul pentru lectură în rândul copiilor într-un mod plăcut: prin joc.
În cadrul evenimentului copiii vor participa organizați în echipe în căutarea de indicii, vor răspunde la ghicitori, vor interacționa între ei, vor juca roluri și vor compune împreună un puzzle.
Prin aceste activități se va stimula într-un cadru ludic: spiritul de echipă, competiția corectă, atenția, interesul pentru lectură, inteligența.
„Se spune că, în cele din urmă, suntem suma și consecința cărților pe care le-am lecturat. Cărțile, piloni de bază ai educației, reprezintă cei mai fideli prieteni, cele mai necesare instrumente de învățare și dezvoltare pe care și noi, ca bibliotecă, le recomandăm și le punem la dispoziția celor mici. Fiind vorba despre o perioadă critică, una de asimilare și formare deopotrivă, este esențial să acționăm cu grijă și dăruire, să introducem copiii în lumea cărților prin metode distractive, interactive”, a spus Lucian Dindirică, director general Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.

Librărie.net și-a propus prin proiectele de responsabilitate socială pe care le desfășoară în rândul comunității să susțină eforturile de educație și să atragă atenția asupra beneficiilor lecturii.
Top 3 beneficii ale cititului sunt următoarele:
1. Stimulează activitatea creierului
Cititul este o activitate mult mai complexă pentru creierul uman decât, să zicem, privitul la televizor. Lecturarea unei cărți stimulează crearea de noi sinapse, le revigorează pe cele existente și ajută la îmbunătățirea memoriei.
2.
Perfecționează concentrarea
În timp ce citesc, copiii stau așezați liniștiți pentru a se concentra asupra poveștii. Dacă citesc în mod regulat, aceștia dezvoltă abilitatea de a se concentra pe o perioadă mai lungă de timp.
3.
Relaxează și calmează
Acesta este un aspect foarte important întrucât în zilele noastre se pare că am uitat cum să ne relaxăm și, mai ales, cum să fim liniștiți. Permanenta mișcare, luminile care ne orbesc și zgomotul care ne bombardează simțurile când privim la TV, când lucrăm la computer sau când ne jucăm pe sisteme eletronice, sunt moment de stres pentru creierul nostru. Când citim, suntem tăcuți, iar pagina cărții este mult mai relaxantă pentru creierul și ochii noștri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS