5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal162 de litri de alcool de contrabandă confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

162 de litri de alcool de contrabandă confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

(Foto: caon.ro)
(Foto: caon.ro)

În urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului cu produse accizabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu – ITPF Timişoara au confiscat 162 de litri de alcool din Serbia  dintr-o locaţie din localitatea Călineşti, judeţul Mehedinţi, folosită de contrabadişti ca depozit ilegal.
„În după amiaza zilei de 23 octombrie, între orele 14.00 – 17.00, poliţiştii de frontieră severineni, în baza autorizaţiei  de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Severin, au descins într-o locaţie aparţinând  lui  L. Anton, de 56  de ani, despre care se deţineau date că se ocupă cu traficul de produse accizabile. La percheziţia efectuată în locuinţa aparţinând acestuia, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în diferite locuri din anexa gospodăriei cantitatea de 162 de litri de alcool de provenienţă Republica Serbia”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
Alcoolul în valoare de 7.000 de lei a fost ridicat în vederea confiscării, iar in cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.
Sancţiunea pentru săvârşirea unor astfel de infracţiuni este pedepsită cu închisoare de la 1 la 4 ani.

Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS