Acasă Local Dolj CJI la Craiova: 20 de articole din Codul Penal îi incriminează pe...

CJI la Craiova: 20 de articole din Codul Penal îi incriminează pe jurnaliști

-

Centrul de Jurnalism Independent (CJI) a organizat ieri la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ o întâlnire cu studenții și jurnaliștii din Craiova pe tema răspunderii civile, penale sau etice a celor care comunică informații publice
Centrul de Jurnalism Independent (CJI) a organizat ieri la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ o întâlnire cu studenții și jurnaliștii din Craiova pe tema răspunderii civile, penale sau etice a celor care comunică informații publice

Centrul de Jurnalism Independent (CJI) a organizat ieri la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“, în sediul American Corner Craiova, o întâlnire cu studenții și jurnaliștii din Craiova pe tema răspunderii civile, penale sau etice a celor care comunică informații publice. Ioana Avădani, directorul executiv al CJI, le-a vorbit acestora despre libertatea presei, discriminare, dreptul la viața privată și discurs incitator la ură.
Important pentru viitorii jurnaliști prezenți în sală, dar mai ales pentru actualii oameni de presă este faptul că, în prezent, în Codul Penal există 20 de articole care sancționează cu închisoarea jurnaliștii care nu le respectă. „Tinerii noștri au minți sclipitoare, dar operează cu stereotipuri și ne-am gândit să purtăm o discuție cu aceștia și să vedem ce pot face mass-media pentru a elimina discursurile rasiste, discriminatorii“, a spus Ioana Avădani cu privire la motivul întâlnirii. Și studenții prezenți în număr mare consideră că libertatea de exprimare nu trebuie îngrădită și fiecare jurnalist trebuie să își exprime opiniile liber. „Consider că un jurnalist adevărat trebuie să ofere dreptul la replică fiecărei părți implicate în material. În România presa este liberă, însă mai există și anumite constrângeri”, a spus Claudia Predilă, studentă în anul I la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism.

Roxana NICA
Roxana NICA
Știe că iubirea pentru de limba română se îmbină perfect cu dragostea pentru de mass-media. Motiv pentru care a absolvit Facultatea de Litere, Specializarea Română - Spaniolă și Jurnalism în cadrul Universității din Craiova. Crede că informația înseamnă putere și că în meseria de jurnalist este esențial să fii la curent cu tot ce se întâmplă în jurul tău. Roxana este redactor la Gazeta de Sud și realizator al emisiunii „Poftă de schimbare” la Alege TV.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.