10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘapte persoane, arestate pentru evaziune fiscală

Șapte persoane, arestate pentru evaziune fiscală

Magistrații Tribunalului Dolj au hotărât, marți noapte, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a şapte persoane suspectate că au constituit un grup infracțional organizat și au adus un prejudiciu bugetului de stat de peste două milioane de euro. Este vorba de Robert Mihail Danilă, Andi Daniel Sfârlogea, Daniel Ionescu, Răzvan Tanasă și Alin Stelu Teacă, dar și de Adrian Gigi Etegan și Costin Viorel Duțu, care sunt încarcerați la Penitenciarul Craiova, fiind condamnați definitiv în alte dosare.
Alți patru suspecți, Constantin Ulăreanu, Mugurel Stănescu, Dorinel Iulian Rogojinaru și Robert Ștefan Păceană, sunt cercetați sub control judiciar în acest dosar de evaziune fiscală, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.
Potrivit procurorilor DIICOT din Craiova, „în perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012, membrii grupării au creat mai multe circuite economico-financiare fictive privind livrări și achiziții intracomunitare de materiale de construcții, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 9.200.000 de lei“. Anchetatorii au mai stabilit din cercetările efectuate până acum că suspecții s-au folosit de o societate off-shore cu sediul în Cipru, precum și de mai multe societăţi comerciale deschise pe teritoriul României și interpuse în circuitul economico-financiar pentru a acumula toate obligaţiile fiscale către stat, scopul fiind însuşirea unor importante sume de bani şi prejudicierea bugetului consolidat al statului. „Societățile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariați, nici spații de depozitare, iar perioada de funcționare era de scurtă durată. Cu toate acestea, în acte, societățile interpuse figurau ca «furnizori» pentru beneficiarii finali ai activității infracționale: societățile SC Ambient SA Sibiu și SC Mitliv Exim SRL Craiova“, au mai precizat procurorii DIICOT.
Inculpații arestați preventiv pot contesta decizia luată de magistrații Tribunalului Dolj la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS