12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPractică la noi standarde pentru studenții stomatologi

Practică la noi standarde pentru studenții stomatologi

Studenții Facultăților de Medicină Dentară și Tehnică Dentară au beneficiat de stagii  de practică în cabinetele craiovene
Studenții Facultăților de Medicină Dentară și Tehnică Dentară au beneficiat de stagii
de practică în cabinetele craiovene

Studenții Facultăților de Medicină Dentară și Tehnică Dentară din Craiova au văzut ce presupune munca de zi cu zi în profesia pentru care se pregătesc. În cadrul unui proiect implementat de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), studenții au pătruns în cabinetele stomatologilor și au avut oportunitatea să asiste la activităţile din cabinete şi din laboratoarele de tehnică dentară.

Proiectul desfășurat de UMF Craiova, prin Facultatea de Medicină Dentară, urmărește să ajute studenții să pătrundă pe piața muncii. 400 de viitori stomatologi au participat la stagii de practică în această vară. Studenții nu au putut să trateze efectiv un pacient, dar au avut activităţi care au presupus sterilizarea și dezinfecţia în cadrul cabinetului, prepararea materialelor. Au asistat la consultaţii și la stabilirea unui diagnostic şi a unui plan de tratament.
Pe lângă orele de practică din cabinete stomatologice private din oraș, studenții au beneficiat și de ședințe de consiliere și orientare profesională. Mihaela Popescu, managerul proiectului, a declarat că urmărește să le ofere studenților perspective în domeniu, care să îi ajute în momentul angajării. „Prin acest proiect, ne dorim să ajutăm studenții să învețe cât mai multe lucruri utile, care să le fie de folos în momentul angajării. Ei au posibilitatea să vadă în practică ce învață la facultate“.

„Este important să vedem cum se lucrează“

Cei care s-au remarcat în timpul stagiului au fost vineri recompensați cu bani, iar pentru acest lucru s-au luat în considerare media din ultimul an de studiu, realizarea unui eseu și nota dată de către tutorele care le-a urmărit activitatea. Trei studenți au primit premiul I și implicit 2.000 de lei, șase studenți au luat premiul al doilea și 1.600 de lei, iar nouă dintre aceștia au primit 1.200 de lei, încadrându-se la premiul trei. Cristina este una dintre câștigătoarele premiului II și spune că în practica realizată în cabinetele din oraș a învățat mai mult tehnici. „Am avut posibilitatea să văd cum se lucrează cu aparatură de ultimă oră. Este important pentru noi să ieșim din sala de curs și să vedem cum se lucrează de fapt“, a spus tânăra.
Proiectul continuă până în octombrie 2015 și este cofinanțat prin POSDRU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS