10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedicul Khalil Barham rămâne în pușcărie

Medicul Khalil Barham rămâne în pușcărie

Khalil Barham a fost condamnat la începutul acestui an la trei ani de închisoare pentru luare de mită
Khalil Barham a fost condamnat la începutul acestui an la trei ani de închisoare pentru luare de mită

Condamnat la trei ani de închisoare pentru luare de mită, Khalil Barham, fost medic ginecolog la Spitalul Orăşenesc Segarcea, a formulat la Curtea Supremă un recurs în casație, însă acțiunea i-a fost respinsă, astfel că medicul rămâne în continuare după gratii.
Doctorul Khalil Barham, angajat al Spitalului din Segarcea, a fost prins în flagrant pe 22 martie 2012, în urma unei acţiuni a ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. Flagrantul a fost pus la cale de ofiţerii anticorupţie după ce o pacientă a medicului Barham s-a plâns că acesta i-a cerut 1.000 de lei pentru o cezariană. Un investigator sub acoperire s-a prezentat la Spitalul din Segarcea şi i-a povestit medicului Khalil Barham că „amanta“ sa a rămas însărcinată şi are nevoie de un chiuretaj „discret“. Poliţistul s-a întors pe 22 martie şi i-a spus dr. Barham că trebuie să plece urgent în Italia. I-a lăsat un plic în care erau 200 de euro pentru când va veni amanta să rezolve „problema“. Imediat au intrat ofiţerii DGA şi un procuror care l-au luat pe Khalil Barham la întrebări. Medicul a fost audiat, însă procurorii nu au dispus nici o măsură faţă de acesta, hotărând să îl cerceteze în continuare în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Ulterior, pe 30 mai, după ce mai multe paciente au depus plângeri împotriva medicului Khalil Barham, acesta a fost trimis în judecată, iar, în mai 2013, a fost condamnat de Tribunalul Dolj la trei ani de închisoare cu executare. În plus, judecătorii au dispus ca inculpatul să dea înapoi banii primiţi drept mită de la paciente – 1.000 de lei, 1.600 de lei, 100 de euro şi 100 de lei şi 250 de lei, dar şi să achite cheltuieli de judecată în valoare de 2.400 de lei. Decizia Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpat, iar, pe 30 ianuarie, anul acesta, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea, hotărârea fiind definitivă. Pe 4 februarie, Khalil Barham a fost încarcerat.
Ulterior, la începutul lunii iunie, Khalil Barham a formulat la Curtea Supremă un recurs în casație, o cale extraordinară de atac, însă judecătorii bucureșteni i-au respins joi acțiunea ca nefondată. Astfel, medicul Khalil Barham rămâne în continuare în penitenciar pentru a-și executa pedeapsa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS