20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu încins cauciucurile pe dealul Bucovățului

Au încins cauciucurile pe dealul Bucovățului

Clubul Sportiv Midnight Racers, filiala Craiova, în colaborare cu Automobil Clubul Român (ACR) Dolj, a organizat ieri, începând cu ora 9.00, o cursă de tip viteză pe traseu montan (Cupa Ascet EuroMaster), pe DJ 552, în comuna doljeană Bucovăț. La competiție s-au înscris 41 de autoturisme, în șapte grupe – mașini cu motoare până în 1400 cmc, între 1401 și 1600 cmc, între 1601 și 1800 cmc, între 1801 și 2000 cmc, peste 2000 cmc, mașini cu motoare turbo și tracțiune integrală, ultima grupă fiind dedicată mașinilor cu motoare Diesel.
Atât concurenții, cât și pasionații de automobilism au avut parte de vreme frumoasă, iar cei din urmă i-au putut urmări pe Sorin Ene, cu Nissan Silvia, și pe Vlad Stan, cu un BMW E30, și Radu Văduva, cu un BMW E36, cei trei fiind responsabili cu driftul pe dealul Bucovățului. Sorin Ene este cel care a înființat prima școală de drift din țară și deține titlul de vicecampion național de drift.
La cursa de duminică a mai venit, de la Târgu Jiu, Marius Enulescu, cu un Opel Kadett, fost pilot profesionist, dar și Mihnea Duțescu cu un Ferrari, iar din Moldova a participat Maxim Macovei, cu un Porsche Panamera GTS. Printre „vedetele“ evenimentului s-au numărat două autoturisme cu două locuri venite tot de la Târgu Jiu. De altfel, aproape jumătate din mașinile înscrise în cursă au fost de la Târgu Jiu.
Organizatorii evenimentului de ieri au mai precizat pentru GdS că, cel mai probabil, aceasta a fost ultima cursă organizată anul acesta pe dealul Bucovățului. Drumul Județean 552 a fost închis circulației publice pe porțiunea pe care s-a desfășurat cursa până la ora 14.00, când s-a încheiat competiția.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS