16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Arestat preventiv pentru comerţ ilegal cu autoturisme

Olt: Arestat preventiv pentru comerţ ilegal cu autoturisme

Un tânăr, de 27 de ani, din comuna Spineni, judeţul Olt, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru evaziune fiscală. Din cercetări s-a stabilit că tânărul a prejudiciat bugetul de stat cu de şapte miliarde lei vechi în cursul unui singur an. Tânărul, administrator al unei firme, şi-ar fi însuşit banii în urma unor afaceri ilegale cu autoturisme străine aduse în ţară de peste hotare pe care, apoi, le-a vândut fără să înregistreze fiscal acest lucru, potrivit adevarul.ro.

Potrivit poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, bărbatul este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a achiziţionat intracomunitar 38 de autoturisme second – hand pe bază de facturi fiscale de la diferite firme din Belgia şi Spania în perioada noiembrie-decembrie 2012.

“În perioada neiembrie – decembrie 2013, cât şi în perioada de dinainte a acestor luni, suspectul a vândut 90 de autoturisme second-hand achiziţionate intracomunitar, activităţi comerciale care nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii conduse de către acesta. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin această activitate infracţională este de 689.038 lei, sumă reprezentând TVA şi impozit pe venit”, a afirmat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS