12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRegal cinematografic la Târgu Jiu

Regal cinematografic la Târgu Jiu

Uniunea producătorilor de film şi audiovizual din România şi Primăria Târgu Jiu organizează, în perioada 26 – 28 septembrie, la cinematograful „Sergiu Nicolaescu“, cea de-a noua ediţie a Festivalului producătorilor de film independenţi IPIFF 2014. Potrivit organizatorilor, încă de la prima ediţie, în cadrul festivalului s-a urmărit promovarea filmului românesc şi a identităţii şi personalităţii producătorului de film.
Organizat la început în Constanţa, Mamaia, iar apoi în Bucureşti, începând cu ediţia de anul trecut, care a avut loc la Alba Iulia, festivalul îşi propune să se transforme într-un eveniment cultural, să devină promotorul şi susţinătorul producţiilor INDIE, a producătorilor de film cu adevărat independenţi. În cadrul festivalului – singurul de acest gen din România – spectatorii vor avea posibilitatea să vizioneze ultimele premiere ale producătorilor de film independenţi, filme de lungmetraj şi scurtmetraj, realizate în ultimul an, fără subvenţii de la Centrul Naţional al Cinematografiei.

Statuete drept premii

Dinu Tănase, preşedintele festivalului şi al juriului care va premia cele mai bune producţii, a spus: „IPIFF este o competiţie a producătorilor decisă în final de ei înşişi, o probă a onestităţii şi a bunului-simţ, a camaraderiei, o provocare pentru găsirea de mijloace de a readuce spectatorul în sala de cinema, la filmul românesc. Vor fi vizionate filmele: «Love bus: Cinci poveşti de dragoste din Bucureşti», «Planşa», «D’ora», «Ultimul zburător», «Nu sunt faimos, dar sunt aromân», «Mamaia», «Şcoala de vară». Alături de ele, vor putea fi văzute scurtmetraje independente şi filme realizate de studenţii UNATC «I.L.Caragiale». Proiecţiile se vor desfăşura în prezenţa realizatorilor angrenaţi într-o competiţie al cărui deznodământ îl veţi putea afla în Gala decernării premiilor IPIFF din cadrul festivităţii de închidere a festivalului, din 28 septembrie, ora 19.30. În deschiderea galei va avea loc un concert Cari Tibor, denumit «Stare de tango». Este un compozitor de muzică de film şi teatru. RADEF este partener al festivalului, iar evenimentul este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Laureaţii vor primi statuete din bronz realizate după un desen al lui Horaţiu Mălăele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS