19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Spectacolul "Căpşunile şi Orfanii" la Teatrul Naţional

Craiova: Spectacolul „Căpşunile şi Orfanii” la Teatrul Naţional

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, în parteneriat cu Teatrului de Stat Braunschweig (Germania) prezintă, pe 27 şi 28 septembrie 2014, premiera absolută a spectacolului Căpşunile şi Orfanii/Erdbeerwaisen –  O călătorie spre o generaţie abandonată.

Spectacolul din 27 septembrie va avea loc la sala „Ion D. Sârbu”, de la ora 17, iar cel din 28 septembrie este programat la ora 19.00.
Durata reprezentației va fi de aproximativ 90 de minute, fără pauză, iar după ambele spectacole, protagoniștii vor avea un dialog cu publicul din sală.
 
Titlul Căpşunile şi Orfanii (în germană „Erdbeerwaisen”) definește o generație de copii din România, ai căror părinți au părăsit țara pentru a munci în state precum Spania, Italia,
Grecia sau Germania.
Organizațiile World Vision și Salvați Copiii (cu structuri teritoriale și în Dolj) au fost partenerei pentru documentarea acestui spectacol. Ambele organizații au grijă de copiii migranților și de familiile acestora, în limita posibilităților. Nici una dintre acestea nu beneficiază de sprijinul statului, fiind finanțate prin donații sau prin alte surse de finanțare neguvernamentală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS