20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCetățean bulgar, mort într-un accident produs pe DE 70

Cetățean bulgar, mort într-un accident produs pe DE 70

http://www.youtube.com/watch?v=lBw-Z4nPjB0

Un cetățean bulgar, de 36 de ani, și-a pierdut viața într-un accident violent produs în noaptea de joi spre vineri, pe DE 70, în comuna doljeană Brădești. Alte două persoane, șoferul autoturismului, care a adormit la volan, și o femeie de 34 de ani, au fost rănite în urma accidentului de circulație.
Din primele cercetări ale poliţiştilor de la Rutieră s-a stabilit faptul că, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 1.00, Demirov D., de 28 de ani, cetăţean bulgar, în timp conducea un autoturism Audi dinspre Filiaşi către Craiova, a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat, apoi mașina a lovit cu plafonul un stâlp de beton al rețelei de energie electrică.
În urma impactului, R. Aleksandrov, de 36 de ani, cetăţean bulgar, pasager pe locul dreapta față al autoturismului, a murit pe loc, iar șoferul a suferit leziuni care nu îi pun viața în pericol. Al doilea pasager din mașina condusă de șoferul de 28 de ani, N. Nicolova, de 34 de ani, care stătea pe bancheta din spate, a fost rănită grav și transportată la Spitalul de Urgență Craiova, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale.
Polițiștii doljeni au stabilit că accidentul de circulație s-a produs după ce șoferul bulgar a adormit la volan. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, Demirov este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Mort pe DE 70

Acesta este al doilea accident mortal produs în mai puțin de o săptămână pe DE 70, între Craiova și Filiași. În dimineața zilei de 6 septembrie, în apropierea localității Tatomirești, un șofer a murit, iar alte trei persoane au fost rănite în urma unui accident de circulație extrem de violent.
Potrivit polițiștilor doljeni, Marin Catană, de 45 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care conducea un Volkswagen Golf pe DE 70 dinspre Craiova către Filiaşi, într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe contrasens și a lovit frontal un tir condus regulamentar din sens opus de Adrian Olteanu, de 47 de ani, din Bucureşti. În urma impactului, Golful a fost proiectat înapoi pe sensul său de mers și a fost lovit în plin de un BMW condus de Alexandru Catană, de 19 ani, fiul lui Marin Catană. În accident a mai fost implicat și al patrulea autovehicul, o autoutilitară Mercedes care circula tot către Filiași, condusă de Răzvan Silaghi, de 30 de ani, din Carei, judeţul Satu Mare. Autoutilitara a lovit ce mai rămăsese din VW Golf după impactul cu tirul și cu BMW-ul. Încercând să evite impactul cu Golful scăpat de sub control, șoferul tirului a tras dreapta de volan, moment în care remorca a intrat în balans și s-a răsturnat pe șosea. În urma impactului violent, Goful s-a rupt în două și a fost împrăștiat pe câteva zeci de metri, iar Marin Catană a murit pe loc. Alte trei persoane – Constantin Piele, de 66 de ani, din Filiași, pasager în BMW-ul condus de tânărul de 19 ani, dar și Alexandru Catană și Adrian Olteanu, au fost răniți și transportați la Spitalul de Urgență Craiova.  
Polițiștii de la Seviciul Rutier Dolj au mai stabilit că responsabil pentru producerea accidentului de circulație a fost Marin Catană, care nu a adaptat viteza la condiţiile meteo-rutiere (carosabil umed), a pierdut controlul direcției și a intrat pe contrasens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS