25.1 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Echipa din Craiova, câştigătoarea concursului de dans pentru persoane cu deficienţe de auz organizat la Slatina

Olt: Echipa din Craiova, câştigătoarea concursului de dans pentru persoane cu deficienţe de auz organizat la Slatina

Municipiul Slatina a găzduit sâmbătă finala celei de-a doua ediţii a Festivalului Naţional de Dans Modern „Graţie pe aripile dansului”, competiţie dedicată persoanelor cu deficienţe de auz. După ce acum doi ani, la Braşov, câştigătorii acestui concurs au fost membrii Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România (ANSR) – Filiala Slatina, în acest an cei mai buni au demonstrat că sunt membrii ANSR – Filiala Craiova, scrie Gazeta Oltului.

Festivalul „Graţie pe aripile dansului” s-a desfăşurat în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, unde s-au întrecut în dans cei aproximativ 60 de membri cu deficienţe de auz ai celor 11 filiale judeţene ale ANSR care s-au calificat la concursurile zonale. Ca noutate a finalei a fost o nouă secţiune, cea de cântec în limbaj mimico-gestual, celelalte patru secţiuni fiind aceleaşi ca şi la ediţia trecută, şi anume dans standard, dans latino-american, dans modern şi numărul la alegere. La fiecare secţiune s-a concurat individual, pereche şi grup, numărul total al premiilor I, II şi III care acordate fiind de 33. Câştigătorilor le-au fost înmânate diplome, cupe şi medalii, iar cei mai buni dansatori, care au fost cei de la Craiova, au primit marele trofeu al Festivalului „Graţie pe aripile dansului”.

Dacă echipa din Craiova a câştigat trofeul cu 376,50 puncte, pe locul II s-au clasat membrii cu deficienţe de auz ai Filialei Sibiu, cu 292,50 puncte, iar pe locul III cei de la Oradea cu 208,50 puncte. Premiul juriului a fost obţinut de echipa din Braşov, premiul de popularitate a fost câştigat de Iuliana Ionaş de la Sighetu Marmaţiei, iar premiul special de Mariana Majaru de la Satu Mare. Alte două premii speciale, pentru originalitate şi expresivitate, au fost acordate de profesorul Iuliana Bălăiţă de la Fundaţia pentru Tineret Slatina craiovencei Loredana Tâmplaru şi sibiencei Florentina Opriş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS