17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu alergat pentru copiii cu autism

Au alergat pentru copiii cu autism

Zeci de persoane au luat ieri startul la un cros organizat în Parcul „Romanescu“ pentru a-i ajuta pe copiii cu autism. Evenimentul a fost inițiat de Asociaţia Junior Chamber International Craiova și Centrul de Recuperare pentru Copilul cu autism Tedy Bear în parteneriat cu RAADPFL, RAT, Clubul Sportiv Municipal Craiova, Sala Polivalentă, Casa de Cultură a Studenților şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport. Campania „Împreună pentru copiii cu autism“ s-a derulat în perioada 7 august – 7 septembrie și a avut drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi adaptabilitate socială a copiilor cu tulburări din spectrul autist în vederea creşterii calităţii vieţii acestor copii şi a familiilor lor.
„Am ales să pornim într-o aventură emoţionantă şi fascinantă atunci când ne-am dorit să pătrundem dincolo de uşile închise ale sufletului copiilor cu autism. Ne dorim o societate tolerantă şi responsabilă faţă de aceşti copii. Împreună putem crea o punte de legătură între lumea lor, diferită şi lumea noastră „extraterestră“, aşa cum o descria dr. Temple Gradin, diagnosticat cu autism la vârsta de patru ani“, a precizat Daniel Călăraşu, inițiatorul acestei campanii.
Campania s-a încheiat cu un cros al sănătăţii intitulat „Împreună pentru copiii cu autism“ pentru dotarea Centrului de Recuperare pentru copilul cu autism Tedy Bear. „Un pas important în construirea acestei punţi îl putem face împreună, petrecând o oră de mişcare în mijocul naturii. Promovând un stil de viaţă sănătos, contribuiţi la achiziţionarea materialelor necesare în terapia de recuperare a copiilor cu vârste între doi şi 14 ani, beneficiari ai serviciului centrului nostru“, a precizat inițiatorul campaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS