12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStrăzi inundate după ploile din ultimele zile

Străzi inundate după ploile din ultimele zile

http://www.youtube.com/watch?v=TJ0GIfJSrEk

Mai multe străzi din Craiova au fost inundate vineri, în urma ploilor abundente căzute în ultimele zile. Compania de Apă Oltenia a intervenit pe 17 străzi pentru a evacua apa, iar oamenii s-au descurcat cum au putut, scoțându-și apele din curți cu motopompe. Multe dintre străzile afectate sunt cele pe care, de fiecare dată când plouă, există mari probleme. La nivel de județ, au existat intervenții la trei gospodării, conform informațiilor oferite de reprezentanți ai ISU „Oltenia“.

Deși în centrul orașului situația a fost ținută sub control, iar canalizarea pluvială a făcut față cu succes ploilor din ultimele zile, oamenii de pe străzi binecunoscute precum Homer, Brestei, Fermierului, Ecoului, Drumul Apelor, pe care există probleme la fiecare ploaie, au avut iarăși bătăi de cap, în urma precipitațiilor căzute. Ploile au creat adevărate lacuri pe unele străzi, iar oamenii nu au avut decât să se conformeze, așa cum știu să facă de fiecare dată: și-au pus nisip la poartă, au dat drumul la motopompe, au scos furtunurile afară și au dat apa în stradă. „E prăpăd la noi. Ne descurcăm singuri, ca de obicei. Nu avem ce să facem altceva. Dacă stăm și nu facem nimic, ne intră apa în casă“, a spus o femeie care locuiește pe strada Aleea VII Brestei.

Fermierului, plină de apă

Pe strada Fermierului, tot din cartierul Brestei, apa de aproximativ zece centimetri acoperise întreaga stradă. Un bărbat încărca nisip într-o roabă, ca să-l pună la el la poartă: „Primarul să se trezească, să nu mai investească bani în ceea ce nu trebuie. De fiecare dată ne confruntăm cu aceeași situație, poate și mai rău. Ne-am săturat. Încep școlile acum. Cum ar putea să treacă copiii noștri pe aici, să meargă la școală?“, spunea, nervos, un bărbat care locuiește pe strada Fermierului, mergând prin apă în cizme de cauciuc. Pe multe dintre străzile adiacente acesteia și chiar pe strada Brestei, circulația rutieră s-a desfășurat cu dificultate din cauza apei care se strânsese pe carosabil.
De-a lungul zilei de vineri, Compania de Apă Oltenia a intervenit cu vidanje pe străzile Brestei, Aleea IV Brestei, Prelungirea Brestei, Fermierului, Bâlteni, Aleea I Bâlteni, Ecoului, Petrila, Homer, Prelungirea Bechetului, Aleea I și Aleea II Odesa, Aleea III Teilor, Ramuri, Vulcănești și Drumul Apelor. În ceea ce privește activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia“, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Bratovoiești, Malu Mare și Leu au evacuat apa din câte o gospodărie, iar în comuna Țuglui au intervenit pentru scoaterea apei din trei curți și două beciuri. Conform reprezentanților ISU „Oltenia“, în Craiova a fost o singură intervenție, în zona Selgros, pentru scoaterea apei dintr-un șanț.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS