22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMateriale inedite în paginile revistei ProEst

Materiale inedite în paginile revistei ProEst

ProEst, revistă de analiză a politicii internaționale editată de Asociația de Studii Internațioanle „PRO EST“, a venit pe piață cu un nou număr.
„ProEst vrea să scoată în evidență toate eforturile de pace ale fostelor țări, inclusiv România, din spațiul sud-est european“, a precizat profesorul universitar, specialist în relații internaționale și comunicare politică, președintele Asociației de Studii Internaționale „PRO EST“, Ion Deaconescu. În acest număr al revistei găsim articole interesante purtând semnătura lui Fiodor Lukianov, „eminența cenușie de la Kremlin“, după cum îl descrie prof. univ. dr. Ion Deaconescu, dar și scrieri ale lui Slavco Almăjan, este cel mai important scriitor de limbă română din Serbia, Gaetano Longo, scriitor și diplomat din Italia, Cătălin Bordeianu, profesor universitar la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere“ de la Chișinău. De asemenea, în paginile acestui număr al revistei, cititorul poate lectura un interviu interesant cu E.S. Walid Othman, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Arabe Siriene la București, singurul pe care l-a dat de când e ambasador în România.
Demn de menționat este și un document uluitor, o scrisoare a scriitoarei Svetlana Aliluieva, al treilea copil și singura fiică a lui Stalin, în care vorbește despre tatăl și mama sa, publicat sub titlul „Douăzeci de scrisori către un prieten (adevărul despre tatăl meu)“. Este vorba de scrisoarea a X-a în traducerea Ninei Gonța, în care Svetlana Aliluieva povestește momentul morții dubioase a mamei sale. „Svetlana Aliluieva-Stalina va descoperi, mult mai târziu, abia la vârsta de 15 ani, că mama ei s-a sinucis și nu a murit de apendicită, cum li s-a spus copiilor. Apoi, peste ani, își dă seama și de adevăratele motive care au dus la acest regretabil act, pe care le redă în rândurile epistolei“, notează Nina Gonța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS