14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUnul a retezat copacul cu duba, altul s-a înfipt cu capul într-un taxi

Unul a retezat copacul cu duba, altul s-a înfipt cu capul într-un taxi

http://www.youtube.com/watch?v=JZmkkftR49s

\n

Două accidente de circulație spectaculoase s-au produs pe străzile din Craiova, „protagoniști“ fiind un șofer de autoutilitară și un biciclist. Primul a retezat un copac care a picat peste o mașină parcată, iar al doilea s-a înfipt pur și simplu cu capul în luneta unui taxi oprit pe Calea București.

Primul accident a avut loc marți, în jurul orei 18.00, pe bulevardul Gheorghe Chițu din Craiova, în apropierea restaurantului Galaxy. Șoferul unei autoutilitare Citroen Jumper care circula dinspre Piața Chiriac către centru a pierdut controlul volanului, a urcat pe trotuar, a pus la pământ un semn de circulație, apoi s-a înfipt într-un copac destul de gros. În urma impactului, copacul a căzut peste un autoturism Fiat parcat în apropiere, pe care l-a avariat.
După producerea accidentului, unul dintre bărbații aflați în autoutilitară a declarat în fața polițiștilor că șoferul, care nu circula cu mai mult de 30 de kilometri la oră, s-a speriat de un autoturism care intrase pe contrasens, a tras brusc dreapta de volan și a intrat în pom. Același pasager a explicat că șoferul s-a speriat destul de rău după accident și a plecat, dar că se va întoarce destul de repede.
La locul accidentului au intervenit și pompierii de la Detașamentul 1 Craiova, care au asigurat copacul ce amenința să cadă pe alte două autoturisme parcate în zonă, apoi l-au tăiat.
Ulterior, șoferul autoutilitarei, care a fost identificat ca fiind craioveanul Florea Fetoiu, de 53 de ani, s-a prezentat la Biroul Rutier. Aici, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, care a arătat că bărbatul nu băuse înainte de a se urca la volanul autoutilitarei. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj susțin că polițiștii de la Rutieră nu au crezut povestea cu cei 30 de kilometri pe oră, așa că l-au sancționat pe șofer cu 540 de lei pentru neadaptarea vitezei la condițiile de trafic, acesta fiind și motivul pentru care a pierdut controlul direcției. De asemenea, agenții de la Rutieră au constatat că Fetoiu nu avea poliță RCA pentru autoutilitară, așa că i-au mai dat o amendă de 1.000 de lei pentru lipsa asigurării.
Reprezentanții IPJ Dolj spun că, în aceste condiții, proprietarul Fiatului avariat poate ajunge la o înțelegere cu Fetoiu ca să-i plătească daunele. Dacă șoferul autoutilitarei nu are bani sau nu vrea să-i plătească daunele păgubitului, acesta din urmă se poate adresa instanței de judecată sau poate apela la Fondul de Protecție a Victimelor Străzii, care acordă despăgubiri în cazul accidentelor provocate de autovehicule neasigurate.

Un biciclist a intrat cu capul într-un taxi

Al doilea accident s-a produs ieri după-amiază, pe Calea București, în zona Facultății de Mecanică. Un biciclist de 30 de ani, craioveanul Mihai Oprea, care circula către Institut, a lovit în plin, din spate, un taxi Dacia Logan staționat, la volanul căruia se afla Constantin Nedea, de 39 de ani. În urma impactului, biciclistul a fost proiectat cu capul în  luneta mașinii, pe care a spart-o. Taximetristul a povestit că doar ce oprise pentru a lăsa un pasager, când a auzit o bufnitură puternică în spate.
„Abia oprisem, iar pasagerul nici nu apucase să deschidă portiera ca să coboare, când m-a lovit acel tânăr cu bicicleta. Nu am văzut așa ceva! A intrat direct în mine și a spart luneta cu capul“, se minuna taximetristul.
După accident, biciclistul a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că a scăpat cu leziuni care nu îi pun viața în pericol. Potrivit polițiștilor doljeni, bărbatul de 30 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral ușor și câteva leziuni la nivelul feței și scalpului.
În urma primelor cercetări făcute de polițiștii de la Rutieră s-a stabilit că responsabil pentru producerea accidentului este biciclistul, care nu a păstrat o distanță de siguranță față de taxiul care circula în fața sa și a oprit pentru a lăsa un pasager.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS