16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acţiune pentru protejare "aurului verde"

Dolj: Acţiune pentru protejare „aurului verde”

Poliţiştii doljeni în colaborare cu reprezentanţii ITRSV Râmnicu Vâlcea şi Direcţiei Silvice Dolj  au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, a faptelor ilegale asociate cu circulaţia, depozitarea prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.
Poliţiştii au făcut controale în târgurile din judeţul Dolj, verificând totodată şi fondurile forestiere.
De asemenea, au fost dispuse şi filtre rutiere pentru controlul autovehiculelor care transporta material lemnos.
În cadrul acţiunii au fost efectuate 156 de controale în târguri și fondul silvic fiind verificate şi 164 de autovehicule.
În urma neregulilor costate au fost constatate 74 de abateri de natură contravenţională, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 27.000 de lei.
Oamenii legii au confiscat şi 2 metri cubi de material lemnos.

În cadrul acţiunii, oamenii legii au depistat un tânăr, de 22 de ani, din comuna Poiana Mare, în timp ce transporta pe DN 55 A, în localitatea Ghidici, cu o autoutilitară material lemnos, esenţă salcâm, fără a poseda documente de provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost predat personalului silvic a fost ridicat și predat reprezentanților Ocolului Silvic.
De asemenea, în comuna doljenaă Sopot, a fost depistat un alt tânăr, de 23 de ani, din Craiova, în timp ce transporta cu un vehicul cu tracţiune animală material lemnos fără documente de proveniență. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Craiova.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS