19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEchipa canină de salvare s-a întors victorioasă de la Torino

Echipa canină de salvare s-a întors victorioasă de la Torino

\n

Câinii de salvare ai Băniei și stăpânii lor, care au participat în perioada 21-24 august la Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare, desfășurat în Italia, la Torino, s-au întors la Craiova cu un trofeu binemeritat. Aceștia au ocupat locul doi la secțiunea TOP, care reunește toate specializările (căutare pe suprafață, sub dărâmături etc.). „A fost destul de greu, au fost zone foarte dificile, zone de pădure, tipice Italiei, care nu există pe la noi. Vremea a fost ploioasă, dar am reușit să ne descurcăm. Este important de specificat că la această competiție au participat persoane care fac asta zi de zi. Vorbim despre pompieri, jandarmi, polițiști. Noi am fost civili, oameni care nu fac asta ca profesie“, a explicat Liviu Ionescu, președintele Centrului Național de Educare Canină.

Din cine e formată echipa cu care
ne mândrim?

Echipa României a fost formată din cinci persoane și patru câini: căpitanul de echipă – Carmen Popescu, Liviu Ionescu și labradorul Neki (căpitanul de echipă al câinilor), Corina Diaconu și labradorul Nesie, Daniel Oacă și labradorul Next și Elvis Tița cu ciobănescul alb elvețian Dias. Deși, inițial, echipei trebuia să i se alăture și Robert Berendei cu labradorul Goldi, resursele financiare nu au fost suficiente. În urma campaniei inițiate de Fundația Gazeta de Sud și Centrul Național de Educare Canină, dar și cu ajutorul altor oameni de bună credință și al Fundației pentru SMURD, Centrul a reușit să strângă puțin peste 1.000 de euro.

Două campionate mondiale, în următorii ani la Craiova

Veștile bune nu se opresc aici. Liviu Ionescu a declarat că, în următorii doi ani, Bănia va fi gazda unor evenimente importante pentru chinologia națională și, mai ales, internațională. „Vestea extraordinară pe care o dăm este că următorul Campionat Mondial pe Echipe din august 2016 se va ține la Craiova, iar în octombrie 2015, tot Bănia va găzdui Campionatul Mondial de Misiuni. Astfel, România – prin Craiova – ajunge printre primele patru țări din lume care organizează toate categoriile de campionate mondiale”, a încheiat Liviu Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS