17.8 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Olt: Aproape 14.000 de oameni îşi caută un loc de muncă

Olt: Aproape 14.000 de oameni îşi caută un loc de muncă

Potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, aproximativ 14.000 de persoane din judeţul Olt figurează oficial ca fiind şomeri, informează Adevarul.

Ultimele statistici ale instituţiei relevă un număr însemnat de persoane care nu au un loc de muncă. Conform datelor instituţiei valabile la începutul acestei luni, nu mai puţin de 13.950 persoane erau înregistrate ca fiind şomeri, dintre care doar o foarte mică parte – respectiv 17% – primesc indemnizaţie de la stat. Restul au ieşit deja din sistemul de plată. Mai exact, datele AJOFM Olt arată că, din numărul total de şomeri de 13.950, nu mai puţin de 11.506 sunt persoane neindemnizate, adică nu mai beneficiază de ajutorul financiar al statului.
De asemenea, din numărul total al şomerilor, aproape 5.420 reprezintă femei.

Pe zone, clasamentul oraşelor cu cele mai multe persoane fără un loc de muncă oficial arată astfel: Slatina – 5.788 şomeri (dintre care doar 1.201 primesc şomaj), Caracal – 2.173 (388 cu şomaj), Balş – 2.678 (484 cu şomaj), Corabia – 2.160 (222 cu şomaj), Drăgăneşti – 1.151 (149 cu şomaj).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atenție la trecerile de pietoni de pe strada Râului!

La trecerile de pietoni de pe strada Râului din Craiova au fost aplicate marcaje termoplastice antiderapante pentru a spori vizibilitatea șoferilor și siguranța pietonilor.

ȘTIRI GdS

00:03:48

Twitter a eliminat un videoclip în care Trump își...

Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri...

Premieră în învățământul românesc: curs de diplomație digitală pentru...

Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a găzduit pe 4 iunie...

ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun...

Un viitor vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global” accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres.

România, în fruntea tărilor UE cu cele mai multe...

INS a publicat, astăzi, datele privind accidentele rutiere pe 2019. În România au avut loc anul trecut 31.146 accidente de circulație...

Coronavirus în lume: Brazilia a devenit a doua țară...

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a depășit pragul de 6,7 milioane, la nivel mondial, din acestea aproape jumătate reprezentând pacienți care...

Atenție la trecerile de pietoni de pe strada Râului!

La trecerile de pietoni de pe strada Râului din Craiova au fost aplicate marcaje termoplastice antiderapante pentru a spori vizibilitatea șoferilor și siguranța pietonilor.