24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncepe construirea Clinicii de Cardiologie de la SJU Craiova

Începe construirea Clinicii de Cardiologie de la SJU Craiova

Lucrările la Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, ce se va construi în curtea Spitalului de Urgență din Craiova, vor începe săptămâna viitoare. Cu o suprafață construită de circa 2.000 de metri pătrați, clinica trebuie să fie finalizată până la mijlocul anului viitor. Prețul la care a fost adjudecată licitația organizată de Consiliul Județean Dolj este de 11,7 milioane de lei plus TVA, mult mai mică decât suma estimată de oficialii județeni, de 18,3 milioane de lei plus TVA.

Consiliul Județean Dolj a desemnat câștigătorul licitației pentru construirea Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară. Asocierea de firme Polystart – Concas Buzău a oferit cel mai mic preț la licitație, iar luni va semna procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului și va primi ordinul de începere a lucrărilor. Față de suma estimată de 18,3 milioane de lei plus TVA din anunțul de participare, cele două firme au oferit un preț cu peste o treime mai mic: 11,7 milioane de lei plus TVA (circa 3,3 milioane de euro).
Investiţia, finanțată exclusiv din fondurile CJ Dolj, presupune ridicarea unei clădiri noi în curtea SCJU Craiova, cu zece saloane pentru pacienţi, două săli de operaţii, prevăzută cu sisteme moderne, de la cele de supraveghere video la cele de apelare a asistentelor și infirmierelor de către pacienți, construcție pentru care va fi asigurată și o legătură directă cu corpul principal al spitalului. Oficialii CJ au declarat în nenumărate rânduri că investiția va răspunde unei necesități majore a întregii regiuni Oltenia, servind o populaţie de peste 2.000.000 de locuitori, luând în calcul faptul că între Timişoara şi Bucureşti nu mai există nici un alt spital care să ofere aceste servicii.
Șeful de proiect al constructorilor, Emanuel Lungu, a declarat pentru GdS că lucrarea va dura circa un an și că nu va afecta în nici un fel circulația ambulanțelor care trag în fața Unității de Primiri Urgențe. „Luni vom primi ordinul de începere a lucrărilor, iar termenul-limită de finalizare este 25 august 2015. Noi ne vom organiza în așa fel încât să nu afectăm în nici un fel circulația ambulanțelor. Intrarea pe șantier se va face pe un drum paralel cu cel pe care vin ambulanțele, prin spatele chioșcurilor de la stradă“, a precizat Lungu.

Lucrări în paralel

Clinica de Cardiologie nu este singura investiție care se va derula la Spitalul de Urgență din Craiova în perioada imediat următoare. CJ Dolj a publicat recent și anunțul pentru desemnarea câștigătorului altui proiect finanțat exclusiv din fonduri proprii. Este vorba despre modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență Craiova. Licitația a fost lansată la sfârșitul lunii trecute, iar termenul-limită de depunere a ofertelor este săptămâna viitoare. Dacă licitația se desfășoară fără contestații, cele două lucrări se vor derula în paralel o bună perioadă de timp. Bugetul alocat acestei investiții este de aproximativ 21 de milioane de lei plus TVA. Proiectul vizează construirea a două noi corpuri de clădire, în directă legătură cu cel existent, astfel că suprafaţa UPU va creşte de la 800 de metri pătraţi, cât măsoară în prezent, la aproape 3.600.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS