12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGarsoniere pentru profesorii și elevii de la Liceul „Bibescu“

Garsoniere pentru profesorii și elevii de la Liceul „Bibescu“

\n

În urmă cu șapte ani, Liceul „George Bibescu“ din Craiova a primit finanțare de la Ministerul Educației și a început construirea unui campus destinat elevilor și profesorilor. Lucrările au fost întârziate pentru că a fost nevoie de devierea rețelei de apă și canalizare pentru cartierul Craiovița Nouă, care trecea prin curtea liceului, și banii necheltuiți au fost retrași. Pentru a continua investiția, directorul liceului a precizat că proiectul va fi finanțat din fonduri europene.

În prezent, campusul Liceului tehnologic „George Bibescu“ din Craiova are fundația deja turnată, pe care s-a cheltuit suma de 370.000 de lei, alocată de Ministerul Educației. Valoarea totală a investiției este de 9,7 milioane de lei. Din 2008 nu s-au mai primit bani de la bugetul de stat, dar reprezentanții liceului și-au îndreptat atenția spre finanțările din fonduri europene și în aceste zile au primit semnale pozitive.
Conducerea liceului are o notificare de la ADR SV Oltenia că proiectul a fost eligibil pentru a fi finanțat pe fonduri europene și urmează să fie contractat. „Se pare că ceea ce ne doream foarte tare se va întâmpla în viitorul foarte apropiat. Reabilitarea Liceului «George Bibescu»ca și școală de artă și meserii, proiect început în anul 2007 și sistat din lipsă de finanțare în anul 2008, se va relua cu fonduri de la Uniunea Europeană. Suntem în faza de contractare și în perioada imediat următoare vor începe și lucrările“, a precizat Petre Cauc, directorul liceului.

60 de garsoniere pentru elevi și profesori

Construcția va respecta proiectul inițial, conform căruia se va ridica un internat cu 50 de garsoniere cu câte două locuri de cazare fiecare pentru elevi și zece garsoniere pentru profesori. De asemenea, imobilul va avea o cantină, o sală de festivități, dar și ateliere pentru activitatea practică a elevilor.
„În prezent, atelierele școlii sunt în curtea Colegiului «Nicolae Titulescu». Prin ridicarea noii construcții vor ajunge, în sfârșit, în curtea Liceului tehnologic «George Bibescu» din Craiova“, a spus directorul Petre Cauc. De altfel, obiectivul este prevăzut și cu o bază sportivă în aer liber.
„Proiectul nu mai poate fi schimbat. Se merge pe proiecția făcută în 2007 și pe care nu am putut să o finalizăm pentru că au apărut lucrări neprevăzute. A fost nevoie să se realizeze devierea conductei de alimentare cu apă și canalizare a cartierului Craiovița Nouă, care trecea pe amplasamentul viitoarelor construcții. Aceste lucrări neprevăzute au necesitat ceva timp. S-a intrat în iarnă și din anul următor nu s-a mai asigurat finanțare. Dacă lucrurile merg normal, anul acesta, de la 1 septembrie, o să se reia construcția, termenul de execuție fiind de un an“, a mai spus directorul liceului.
De realizarea lucrărilor se va ocupa firma SCADT din Slatina, care a câștigat licitația la începerea proiectului. Ridicarea noului campus este și speranța că va crește numărul elevilor. În prezent, liceul are 650 de elevi înmatriculați la școala profesională la cursurile de mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, la liceu – la specializările mecatronist, electrician, electronist auto și operator tehnică de calcul sau la postliceală – la specializarea informatică și transporturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS