12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn mort și un rănit în accidente produse de șoferi băuți

Un mort și un rănit în accidente produse de șoferi băuți

O femeie, de 61 de ani, a murit, iar un bărbat de 45 de ani a fost rănit grav, duminică, după ce au fost loviți de două autovehicule ale căror șoferi s-au urcat băuți la volan. Tot duminică, în Podari, doi tineri au fost răniți ușor după ce s-au răsturnat cu motocicleta.
Potrivit polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, Stan Ciucu, de 60 de ani, din comuna Ostroveni, care conducea o autoutilitară Ford în localitate, în momentul în care a virat pentru a intra pe o stradă perpendiculară pe DN 55A, l-a lovit pe Ștefan Gabor, de 45 de ani. Victima accidentului a fost rănită grav și transportată inițial la Spitalul Dăbuleni, unde medicii au constatat că a suferit o fractură de coloană vertebrală. Ulterior, bărbatul rănit a fost transferat la Spitalul de Urgență Craiova.
Polițiștii care au ajuns la locul accidentului au observat că șoferul autoutilitarei miroase a alcool, așa că l-au rugat să sufle în aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, Ciucu a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge, iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Un alt accident produs de un șofer băut a avut loc duminică, în jurul orei 13.00, în localitatea doljeană Murgași. Oamenii legii au stabilit că Paul Trușcă, de 35 de ani, din localitate, în timp ce conducea un Ford pe DJ 643A, pe raza localităţii Murgaşi, a accidentat-o mortal pe Alexandra Scarlat, de 61 de ani, care mergea pe marginea drumului.
În urma primelor cercetări făcute de polițiștii de la Rutieră s-a stabilit că accidentul mortal s-a produs din cauza neatenției în conducere a lui Trușcă, care se urcase băut la volan. Șoferul a fost testat de polițiști, iar aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la Spitalul de Urgență Craiova, unde i-au fost recoltate probe de sânge, după care a fost reținut pentru 24 de ore.
„În urma analizării materialului probator existent în cauză, s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore a autorului, acesta fiind introdus în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

A băut și s-a urcat pe motocicletă

Tot duminică, un tânăr de 23 de ani, din Terpezița, a fost rănit ușor după ce s-a rasturnat motocicleta pe care se afla și care era condusă de un tânăr din Podari ce nu avea permis și era băut. Oamenii legii au stabilit că Florian Smarandache, de 24 de ani, din Podari, conducea în jurul orei 22.00 o motocicletă Yamaha pe DJ 651, iar la intersecția cu DN 56, la efectuarea virajului la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a răsturnat. În urma accidentului a fost rănit ușor atât tânărul de 24 de ani, cât și Florin Mitroi, de 23 de ani, din Terpezița, pasager pe motocicleta condusă de amicul său.
Polițiștii doljeni au stabilit că Smarandache nu avea permis de conducere și, în plus, băuse înainte de a se urca pe motocicletă. Astfel, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii din cadrul IPJ Dolj mai spun că pe numele lui Smarandache a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS