10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Comuna Vaideeni a primit peste 800.000 lei pentru înlăturarea urmelor lăsate de inundații

Vâlcea: Comuna Vaideeni a primit peste 800.000 lei pentru înlăturarea urmelor lăsate de inundații

Comuna Vaideeni a primit peste 800.000 de lei, fonduri guvernamentale, pentru înlăturarea urmelor lăsate de inundații, a declarat azi, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, potrivit Agerpres.

„Comunei Vaideeni i-au fost alocate 815.000 lei cu destinația specială de refacere a drumurilor de interes local din satele Afânata și Valea Seacă. Alți 540.000 lei vor acoperi cheltuielile pentru refacerea podurilor compromise de viituri în comunele Pietrari, Frâncești, Costești și Lădești. Sunt, de asemenea, avute în vedere asigurări de fonduri pentru repararea și repunerea în funcțiune a rețelelor de alimentare cu apă, de canalizare și epurare care au avut de suferit din cauza inundațiilor”, a precizat Cîlea.

Președintele CJ Vâlcea a apreciat faptul că Guvernul a ținut seama de inventarul întocmit de autorități pentru drumurile județene, înregistrând punctele unde apele au distrus partea carosabilă și au obturat parțial sau total traficul rutier, repartizând banii necesari pentru fiecare lucrare în parte.
„Trei intervenții de acest fel vom putea să le efectuăm pe DJ 677 A, Crețeni — Pesceana — Șirineasa, tot trei intervenții le avem de executat pe DJ 658, Gura Văii – Muereasca – Mânăstirea Frăsinei. Pe lista aprobată de Guvern apar, cum spuneam, toate drumurile județene afectate de calamități care traversează comunele Cernișoara, Roești, Glăvile, Lădești, Roești, Frâncești, Tomșani, Berislăvești, Perișani, Stoenești etc. Suma cu destinație specială pentru reabilitarea drumurilor pe care Guvernul ne-a asigurat-o deja depășește 100 de miliarde de lei vechi”, a mai spus Ion Cîlea.

În urmă cu două săptămâni, județul Vâlcea a fost afectat de precipitații, cele mai afectate fiind localitățile din vest și nord – Vaideeni, respectiv Mălaia – unde râurile Luncavăț și Lotru au produs viituri care au inundat zeci de gospodării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS