15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgenție CEC Bank, închisă temporar. Oamenii nu-și puteau ridica pensiile

Agenție CEC Bank, închisă temporar. Oamenii nu-și puteau ridica pensiile

http://www.youtube.com/watch?v=M9UVbn97TD4

\n

În cartierul craiovean Lăpuș, bătrânii nu își puteau ridica pensiile de la bancomat, zilele trecute, pentru că acesta nu este alimentat de câteva zile. Nici în interiorul agenției nu au cu cine să discute, pentru că este închisă de pe 4 august, dar în vitrină este un afiș care anunță clienții că agenția este închisă între 4 și 8 august.

O agenție a CEC Bank din Craiova, mai exact de pe Bulevardul Decebal (cartierul Lăpuș), este închisă de mai bine de două săptămâni, fără ca reprezentanții băncii să fi pus un afiș corespunzător prin care să anunțe indisponibilitatea pe o perioadă așa de lungă. Un bătrân, de 73 de ani, care se deplasează cu dificultate în baston ne-a sesizat ieri la redacție, acuzând că nu poate ridica pensia soției de la bancomatul băncii respective, din cauză că nu mai este alimentat cu numerar de câteva zile. „Am încercat să ridic banii. Nu este prima dată când se întâmplă să nu aibă bancomatul bani sau să nu funcționeze pur și simplu. Deci, foarte des se întâmplă treaba asta cu bancomatul de aici”, a spus Nicolae Pleșa, bătrânul care s-a adresat Gazetei de Sud. Clientul băncii nu este nemulțumit de faptul că s-a închis agenția respectivă, ci mai ales de faptul că nu a fost anunțată pauza decât parțial. Pe ușa agenției era un afiș prin care CEC Bank își cere scuze clienților pentru neplăceri și anunță că banca din Lăpuș este închisă între 4 și 8 august, dar şi joi, 14 august, agenția încă nu se deschisese, iar bancomatul rămăsese fără cash. Potrivit afișului, persoanele care au nevoie de serviciile băncii se pot adresa altor agenții, respectiv cea de pe Calea București, dar și cea din zona Gării Craiova.
Faptul că pe ușă scria că unitatea este închisă doar în perioada 4-8, dar și pe 13 și 14 situația era aceeași i-a nemulțumit pe clienții din zonă. „Anunțul acesta m-a deranjat cel mai tare. Mi se pare ceva neserios. Puteau să anunțe exact perioada în care este închisă…”, s-a plâns Nicolae Pleșa, care a precizat că se deplasează cu mare dificultate la alte agenții ale băncii, din oraș, și că îi era util bancomatul din cartier.

Și alte persoane se plângeau că nu pot retrage bani

În timp ce stăteam de vorbă cu bătrânul, alți oameni încercau fie să intre în agenție, fie să retragă numerar de la bancomat, dar fără succes. Canicula și boala îi împiedică pe pensionari să meargă în alte cartiere să își ridice pensiile în numerar de la bancomatele băncii.
„Sunt total dezamăgită. Este a doua oară când se întâmplă așa ceva, că găsesc pe ușă afiș că e închis. Mi-e greu să mă duc în altă parte, că nu stau bine nici cu sănătatea. S-a mai întâmplat după Paște, mi se pare. N-am anunțat banca atunci, că am zis că e ceva accidental, dar uite că se repetă. Cine nu are nevoie de bani înainte de Sfânta Maria?”, a spus Ioana Nedelcu, care a mai adăugat că în urmă cu o două zile plecase să își ridice pensia de la alt bancomat al băncii şi a leșinat în stația de autobuz.

Ce spune CEC Bank

Ne-am adresat sucursalei doljene a CEC Bank sesizând situația agenției din Lăpuș. La centru se cunoștea faptul că agenția de pe Bulevardul Decebal este închisă de ceva vreme. „Sunt în concediu doamnele de acolo. Se vor întoarce luni, pe 18, la serviciu”, a răspuns o angajată a băncii, de la celălalt capăt al firului. Întrebată de ce nu a fost anunțat acest lucru clienților agenției, reprezentanta a spus că s-a anunțat perioada de pauză, însă la fața locului scrie negru pe alb că este pauză între 4 și 8 august. La întrebarea legată de alimentarea bancomatului cu numerar, reprezentanta băncii a spus că atunci aflase de respectiva situație și a anunțat superiorii băncii. În câteva momente, femeia a dat asigurări la telefon că se va reglementa situația, astfel încât oricine dorește să-și retragă banii să nu fie nevoit să meargă în alt cartier: „Bancomatul se va alimenta chiar astăzi (joi – n.r.). Șefa a spus că trimite echipă acolo”. Până ieri, în jurul orei 13.00, bancomatul respectiv nu fusese realimentat cu numerar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS