15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalȚinea în casă 266.000 de lei, bani făcuți din contrabanda cu țigări

Ținea în casă 266.000 de lei, bani făcuți din contrabanda cu țigări

Polițiștii doljeni au confiscat în primele șase luni ale acestui an aproape 60.000 de pachete de țigări de contrabandă, dar și șapte autovehicule cu care erau transportate țigările netimbrate. În casa unei craiovence, oamenii legii au găsit suma de… 266.800 de lei, bani care ar putea proveni din comiterea infracțiunii de contrabandă.

Potrivit polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în primele șase luni al acestui an, oameni legii au constatat un număr de 30 de infracţiuni de contrabandă cu produse din tutun, fiind întocmite 15 dosare penale în care sunt cercetate 32 de persoane. Dintre suspecții cercetați, zece au fost reținuți și arestați preventiv, fiind acuzați de comiterea infracţiunii de contrabandă calificată. În urma acțiunilor polițiștilor doljeni, au fost confiscate 57.532 de pachete de ţigări de contrabandă, dar și șapte autovehicule care au fost folosite de suspecţi la transportul țigărilor, unele dintre mașini fiind special modificate pentru contrabanda cu țigări.
Polițiștii din cadrul IPJ Dolj au colaborat pentru constatarea faptelor de contrabandă calificată cu inspectorii Finanțelor Publice Craiova, Direcția Regională Vamală Craiova, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dolj, dar şi cu ofiţerii SRI şi DGIPI, aceștia din urmă contribuind cu sprijin tehnic de specialitate.

Ținea aproape 300.000 de lei la „saltea”

Polițiștii doljeni amintesc o acțiune de amploare a polițiștilor de la Secția 5, care au efectuat 11 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane despre care existau informații că depozitează, transportă și comercializează țigări de contrabandă. În urma perchizițiilor au fost descoperite și confiscate 8.919 pachete de țigări netimbrate, iar acasă la Nela Marcu, polițiștii au găsit suma de 266.800 de lei în numerar, „a cărei provenienţă nu a putut fi justificată şi despre care există indicii că provine din comiterea infracțiunii de contrabandă, fapt pentru care s-a dispus ridicarea sumei respective în vederea continuării cercetărilor“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
De asemenea, în urma unei perchiziții domiciliare făcute acasă la Ștefania Dinu, polițiștii au observat că femeia a aruncat de la balcon 62 de cartușe de țigări, care au fost ridicate imediat de doi suspecți – Gimi Ciucure și Ion Mihai. Cei doi au apucat să arunce țigările într-un Ford, însă nu au ajuns prea departe, fiind opriți de polițiști, care le-a confiscat și mașina, și țigările.
În urma acţiunii, la sediul Secției 5 Poliție au fost conduse 22 de persoane pentru a fi audiate, după care, față de 14 suspecți, cu vârste cuprinse între 19 şi 57 de ani, toţi din Craiova, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și complicitate la contrabandă. Nela Marcu și Ștefania Dinu au fost reținute și duse în arestul IPJ Dolj. Ulterior, reprezentanții Direcției Regionale Vamale Craiova au stabilit că suspecții au adus bugetului statului un prejudiciu în valoare totală de 93.186 de lei, constând în taxe vamale, accize și impozite neachitate.
La jumătatea lunii iulie, un craiovean de 33 de ani s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă, și acesta fiind reținut. Este vorba de Cristian Stoian, de 33 de ani, care este acuzat că a adus din Suceava peste 1.400 de pachete de țigări de contrabandă, pe care urma să le vândă pe piaţa neagră din municipiul Craiova. Țigările au fost descoperite într-un imobil deţinut de Aurora Bîldea în comuna Drăgotești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS