13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIgienizări şi lucrări de reabilitare de trei milioane de lei pentru şcoli

Igienizări şi lucrări de reabilitare de trei milioane de lei pentru şcoli

Cele 55 de unităţi de învăţământ din municipiul Târgu Jiu se află în lucrări de igienizare şi reabilitare. Nu mai este mult până la începerea noului an şcolar şi autorităţile de la Târgu Jiu trebuie să finalizeze lucrările începute la sfârşitul lunii iunie. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, nu mai sunt de executat lucrări majore la unităţile de învăţământ din municipiu, acestea fiind efectuate în ultimii ani. A fost însă realizat un necesar cu lucrările de ingienizare, reparaţii instalaţii sanitare, dotări cu mobilier, montare de gresie şi parchet, acolo unde au existat solicitări. De asemenea, vor mai fi realizate reparaţii la acoperişul şcolilor. Totodată, Direcţia Publică de Patrimoniu, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a depus toate documentaţiile necesare pentru ca toate şcolile să aibă autorizaţia sanitară de funcţionare.

Lucrări de extindere şi unităţi noi

Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că bugetul total pentru investiţii noi, reparaţii şi igienizări la şcolile din oraş este de trei milioane de lei. Pe lângă aceste investiţii, este în curs de finalizare o grădiniţă nouă în cartierul Narciselor, care va putea primi preşcolari începând cu 15 septembrie anul acesta. „Programul de igienizări şi reparaţii în vederea pregătirii unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar are o valoare de trei milioane de lei. Fiecare director ne-a solicitat pentru diferite lucrări. La Şcoala Generală nr. 8, de exemplu, au fost reamenajate cele cinci săli pentru clasa zero. Este vorba de 120 de elevi. Sunt, în general, lucrări care nu au un grad ridicat de complexitate. Suntem în grafic cu ultimele detalii şi, din acest an şcolar, vom avea o nouă grădiniţă în cartierul Narciselor. Pe termen mediu, dorim să realizăm cu fonduri eurpene şi avem deja proiectele pentru trei noi creşe în Târgu Jiu: în sud, în Griviţa şi Narciselor. Vom extinde grădiniţele nr. 8, «Mihai Eminescu», «Lumea copiilor», «Constantin Brâncuşi» şi «Vis de copil». Vom mai extinde şcolile «Sfântul Nicolae» şi nr. 4“, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii, din Primăria Târgu Jiu.

Bani şi pentru Campusul şcolar de la Bârseşti

Primăria Târgu Jiu, prin Serviciul Investiţii, doreşte să reia şi lucrările la Campusul şcolar de la Bârseşti. Investiţia a început cu fonduri guvernamentale, însă a fost abandonată, din lipsa banilor. Mai este necesară suma de zece milioane de lei pentru ca unitatea să fie dată în folosinţă. Pentru a face rost de finanţare, Serviciul Investiţii a realizat un proiect pentru restul lucrărilor care mai sunt de executat şi se aşteaptă aprobarea unei finanţări nerambursabile din partea Uniunii Europene: „Este o lucrare de amploare, cea mai mare investiţie în domeniul infrastructurii şcolare din Târgu Jiu, şi dacă nu o vom continua, se va degrada şi mai mult ce a fost realizat până acum. Mai avem nevoie de zece milioane de lei. Banii vor veni, cu singuranţă, pentru că există un buget în acest sens. Avem de finalizat o clădire cu săli de clasă, zece garsoniere pentru cazarea profesorilor, un cămin pentru elevi şi o bază sportivă cu sală de sport. Va fi un campus foarte modern, a mai declarat Raul Chiriac.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS