28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal5.000 de euro o pot salva pe micuţa Sara Maria

5.000 de euro o pot salva pe micuţa Sara Maria

Maria Sara Florescu, o fetiţă de patru ani, din Târgu Jiu, are nevoie de 5.000 de euro pentru a avea o șansă la o viață normală. Fetița s-a născut cu tetrapareză spastică, retard sever și strabism – care s-a accentuat, acum fetița fiind nevăzătoare – dar și cu deficit statuponderal. De când s-a născut, copila și părinții ei au stat mai mult prin spitale, căutând rezolvare la problemele sale de sănătate. De câteva luni, familia Florescu a găsit o clinică în Constanța, iar după mai multe ședințe, starea generală a Sarei s-a îmbunătățit. Familia a investit toate economiile în salvarea fetiţei şi acum are nevoie de 5.000 de euro pentru a continua tratamentul.

Minimum 15 ședințe pe an

Mama, tata și bunicul fetiței au făcut tot posibilul pentru a o ajuta pe fetiță. „De când s-a născut, mergem prin spitale, am fost în foarte multe. Acum am găsit o clinică la Constanța, acolo unde Sara a făcut deja câteva ședințe de terapie de oxigenare hiperbară și se văd rezultate. Copilul meu nu vedea, nu vorbea, abia se mișca, își ținea mâna stângă țeapănă, are o mulțime de diagnostice și suferințe, dar de când cu această terapie inovatoare, se văd îmbunătățiri. O ședință costă 100 de euro. Stăm trei ore într-o cameră unde i se aplică această terapie. Nu este ușor. Trebuie să facă minimum 15 ședințe pe an. Acum, pe 20 august, plecăm din nou. De când cazul nostru a apărut în mass-media, s-au mai strâns bani de opt ședințe. Vom mai merge la încă o tură de ședințe în noiembrie. Apoi, la anul. Avem nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet. Le mulțumesc tuturor celor care contribuie la șansa fiicei mele la o viață normală“, a spus, cu lacrimi în ochi, Ionuț Florescu, tatăl Sarei.

O ședință costă 100 de euro

Anca și Ionuț Florescu sunt căsătoriți de șapte ani și și-au dorit foarte mult un copil. Când a aflat că este însărcinată, Anca a fost extrem de fericită. La naștere s-a descoperit că fetița era grav bolnavă. „Este lumina noastră, fericirea noastră, ne-am da și viața pentru ea! Trebuie să facem tot posibilul să o salvăm“, spune tatăl micuței Sara. Familia Florescu și-a cheltuit toate economiile pe vizitele la medici şi lungile ședințe de recuperare, dar se bucură că se văd îmbunătățiri. „Când o scoteam la soare, am observat că ochiul stâng îi reacționează puțin la razele puternice. Așa ne-au zis și medicii: are șanse să vadă cu ochiul stâng și să își revină. Sunt buni specialiști cei de la Constanța! Din păcate, o singură ședință costă 100 de euro. A reușit să facă opt ședințe, de atât ne-au ajuns banii. Nu mai avem resurse. Au tot fost cheltuieli cu tratamente, spitale, nu regretăm nimic, Sara este lumina noastră, o iubim nespus. Am vândut tot ce s-a putut. Face și fizioterapie aici, la Târgu Jiu. Avem nevoie de bani, nu vom renunța, trebuie să aibă și Sara noastră șansa la o viață cât de cât normală“, a povestit Sabin Cosmulescu, bunicul patern al micuței Sara Maria.

Donații pentru Sara

Cei care vor să o ajute pe Sara pot face donații în următoarele conturi, deschise pe numele Anca Florescu, mama fetiței:

RO18BRDE200SV35621632000 – cont în lei
RO94BRDE200SV47912922000 – cont în euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS