25.5 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal300 de muncitori ai Termocentralei Mintia au protestat azi împotriva scăderii salariilor

300 de muncitori ai Termocentralei Mintia au protestat azi împotriva scăderii salariilor

300 de anagajaţi ai Termocentralei Mintia au protestat azi. nemulţumiţi de prevederile noului contract colectiv de muncă al celor care lucrează în cadrul Complexului Energetic Hunedoara, transmite adevarul.ro. Acest protest a provocat blocarea Drumului Naţiona 7 pentru câteva zeci de minute.

Salariaţii de la Termocentrala Mintia sunt nemulţumiţi din cauza faptului că salariile vor fi reduse odată cu intrarea în viogoare a noului Contract Colectiv de Muncă al salariaţilor Complexului Energetic Hunedoara
„Astăzi la Bucureşti se discută planul de eficientizare al Complexului Energetic Hunedoara. Potrivit documentului angajaţii de la Mintia şi Paroşeni, dar şi personalul TESA de la divizia minieră ar urma să lucreze doar 4 zile în loc de 5 pe săptămână, pentru 3200 de angajaţi de la termocentralele Mintia, Paroşeni şi structura TESA a Diviziei Miniere, care grupează exploatările de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan. Acest lucru ar însemna încă o diminuare a veniturilor cu circa 20 la sută”, a declarat Ionel Ticula, lider de sindicat în cadrul Termocentralei Mintia.

Protestatarii au solicitat demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara şi suspendarea noului Contract Colectiv de Muncă al angajaţiloc CEH.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS