19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal3 destinații turistice din vestul ţării

3 destinații turistice din vestul ţării

\n

În partea de Vest a putem descoperi câteva locuri deosbite în care turiştii se pot bucura de relaxare în natură vara aceasta. Nu este de mirare că aceste destinații sunt preferate atât de români, cât și de străini, atunci când vine vorba de o vacanță liniștită în mijlocul unui cadru natural deosebit.

Stâna de Vale

O vacanță la Stâna de Vale înseamnă cu adevărat un moment de liniște și de relaxare pentru turiști. Stațiunea este localizată în inima Munților Apuseni și se bucură de un peisaj natural de vis. Aceasta are și un rol balenoclimateric la nivel local. Datorită apelor oligominerale și feruginoase cu proprietăți curative, aici s-au deschis și câteva centre de tratament pentru refacerea organismului, cu efect în special asupra funcțiilor respiratorii, endocrine și motorii. Pentru cei mai activi turiști, Stâna de Vale este punctul de plecare pentru o mulțime de trasee turistice, ce duc spre cascade, peșteri și platouri montane deosebit de frumoase.

Băile Felix

Stațiunea Băile Felix  cea mai mare staţiune balneară din România. Posibilitățile de tratament natural, peisajele deosebite și liniștea locului sunt cele care îndeamnă turiștii la o vacanță cât se poate de plăcută. Datorită profilului său, cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din țara noastră își întâmpină întotdeauna vizitatorii cu oferte speciale de cazare și tratament. În plus, tot aici turiștii au ocazia să admire și o serie de obiective turistice unice, dintre care cel mai important și mai cunoscut este Lacul cu nuferi și lotuși termali.

Peștera Urșilor

Peștera Urșilor este cu siguranță cel mai important obiectiv turistic din Munții Apuseniși una dintre atracțiile simbolice ale țării noastre. Descoperită accidental în anul 1975, peștera este deschisă pentru vizitare încă din 1980, fiind una dintre cele mai bine amenajate peșteri turistice din România. Numele peșterii provine de la numărul mare de fosile de urs de cavernă descoperite în interiorul acesteia, astăzi o parte dintre ele putând fi admirate în Galeria Oaselor. Pe lângă aceasta, vizitatorii mai pot admira și Galeria Emil Racoviță și Galeria Lumânărilor, care impresionează prin diversele formațiuni calcaroase, stalactite și stalagmite, ce au primit în timp și denumiri specifice, după asemănările formale pe care le descriu.
Acestea sunt trei dintre cele mai importante destinații turistice spre care să te îndrepți în această vară. Indiferent de ce alegi, te poți bucura de răcoare și de aer curat în Munții Apuseni și în apropiere de aceștia, de peisaje naturale incredibil de frumoase, dar și de relaxare, tratament și distracție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS